A fővárosi fiataloknak bejött a robogóbérlés

Növelték a bérelhető elektromos robogók számát és a használati zónát is.
Kapcsolódó cikkek

50 elektromos robogóval indult el tavaly nyáron az E.ON és a blinkee.city együttműködése. A kulcsnélküli, mobilalkalmazáson keresztül kezelhető közösségi elektromos robogómegosztó rendszer hamar népszerűvé vált a budapestiek körében. Ősszel 30, most pedig újabb 70 blinkee állt forgalomba, így már 150 jármű érhető el Budapesten. Jó hír, hogy 40 százalékkal tovább bővül a zóna is, ahol a robogókat a használatot követően otthagyhatják a felhasználók, írták közleményükben.

A szolgáltatásnak már mintegy 17 000 regisztrált felhasználója van Budapesten. Leginkább a 20-35 év közötti fiatalok bérelnek telefonos alkalmazáson keresztül elektromos robogókat. A rendszeres blinkeezők száma az indulás óta dinamikusan nő. A gyors, környezetkímélő és kényelmes megoldás Budapest közlekedésének szerves részévé vált, ezért volt azsükség a máködtetők szerint a jelentős flotta- és zónabővítésre.

Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja szerint a blinkee nagyon szerethető, mert környezetkímélő és felhasználói élményt ad, mivel csendes, gyors, digitális és könnyen elérhető.