A szilárd erkölcsiség mérésére kap 30 milliót a Debreceni Egyetem a Belügyminisztériumtól

Az erősen kormánybarát egyetem a korrupciót kutathatja egy évig.
Kapcsolódó cikkek

A Belügyminisztérium nettó 30 millió forintért rendelt korrupciókutatást a Debreceni Egyetemtől uniós forrásból, értesült a 24.hu. A közbeszerzési dokumentáció szerint a feladat:

A szilárd erkölcsiség mérésére elméletileg kidolgozott SZEM-modell alap- és kiegészítő tényezőinek rendvédelem specifikus paramétereit és összefüggéseit feltáró tudományos kutatás végrehajtása a korrupciós esetek megelőzését célzó képzési rendszer kialakításához szükséges kompetenciák feltárására

Magyarul: az erősen kormánybarát Debreceni Egyetem legalább 12 munkatársa nettó 30 millió forintot kap tanulmányírásra, módszertani kézikönyv elkészítésére, előadások és képzések megtartására, amelyekkel a korrupciót szeretné megelőzni a Belügyminisztérium, feltehetően a rendvédelmi szervek dolgozói körében.

A munka dandárját elvégző dolgozóknak pszichológiai vagy matematikai egyetemi diplomával, legalább 3 publikációval kell rendelkezniük. Projektvezetőnek ugyanakkor elegendő feltétel, ha az illető már részt vett legalább egy tudományos kutatáson alapuló pszichológiai teszt fejlesztésben.

A szerződést idén december 5-én kötötték, a teljesítési határidő jövő év december vége.

A titoktartási klauzulával ellátott szerződést a Debreceni Egyetem részéről az a Bács Zoltán kancellár írta alá, aki többször nyíltan kiállt a kormány mellett a CEU-ügyében, illetve vezetése alatt díszdoktorrá avatták Putyint.

Kamutanulmányokra költhette a Debreceni Egyetem az uniós támogatásokat
Az egyik, új információkat nem nagyon tartalmazó tanulmányban arról van szó, hogy a fogyáshoz zsírégető programban kell részt venni.