Éjfélkor harangoztak a ClassFM-nek, bezár a rádió

Éjfélkor véget ér a Class FM sugárzása, ugyanis lejár a meg nem hosszabbított frekvenciaengedélyük. Simicska Lajos egy újabb piacról szorul ki.
Kapcsolódó cikkek

Egyszer minden véget ér, pláne a rádiók sugárzása, így van ezzel Simicska Lajos is, aki a ClassFM mögött állt sokáig (már a Sláger Rádió Zrt. a tulaj).

Ugyanis a rádiónak a szombati nap legvégén, éjfélkor lejár a frekvenciaengedélye.

A ClassFM halálhörgésének legnagyobb hördülését a Morning Show produkálta a napokban: Sebestyén Balázs és társai népszerű reggeli műsora balhés körülmények között szüntette be működését, hiába próbálta gyógyítgatni a sebeket a rádió vezetése. Sebestyénék meg szép lassan átszivároghatnak Andy Vajna Rádió 1-éhez.

Egyes vélemények szerint Simicska Orbán Viktorral való összeveszése állhat a háttérben, így nem is hosszabbítja meg a rádió sugárzási engedélyét a médiahatóság – ami a megváltozott piaci és technológiai viszonyokra hivatkozott (a rádió pedig hiába pályázott újra).

Ezzel vége a leghallgatottabb magyar kereskedelmi rádiójának, aminek már a 2009-es születése is botrányos volt.

A rádió a Facebook alapján mindenesetre nem adta fel, a “digitális rádió” szlogennel a neten sugározhat tovább a borítóképe alapján, amit pár órája állítottak be.

Frissítés: éjfél előtt pár perccel Dj Whiteboy mondott pár búcsúszót, jött egy áthallásos dal, majd a Himnusz, ami után valóban elnémult az egyetlen országos kereskedelmi rádió. Arról, hogy hogyan kapcsolták le az analóg frekvenciát és mi lesz most, részletes cikket is közöltünk, mely elérhető itt.

(ATV)