GVH: megtévesztette a fogyasztókat az Unitravel

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Unitravel Utazásszervező Kft. megtévesztő és hiányos tájékoztatást nyújtott az USA nyugati part és a legszebb nemzeti parkok elnevezésű körutazásával kapcsolatban. A GVH a jogsértésért 1,6 millió forint bírságot szabott ki az Unitravel Utazásszervező Kft.-re.
Kapcsolódó cikkek

A GVH megállapította, hogy az Unitravel Utazásszervező Kft. megtévesztette a fogyasztókat az USA nyugati part és a legszebb nemzeti parkokról szóló, a 2014-es és a 2015-ös katalógusában, valamint a honlapján közzétett tájékoztatásaival, mert:

A GVH az Unitravel Utazásszervező Kft.-re kirótt bírság kiszabásakor az utazások értékesítéséből származó árbevételéből (annak 5 százalékából) indult ki.

A GVH súlyosító körülményként értékelte többek között, hogy a vállalkozás az ágazati szabályokkal ellentétes gyakorlatot folytatott.

Enyhítő körülményként értékelte a GVH, hogy az Unitravel Utazásszervező Kft.

A GVH az elmúlt időszakban több versenyfelügyeleti eljárást is indított az egyes utazásszervező cégek megtévesztő ígéretei miatt. A GVH ezzel kapcsolatban figyelemfelhívó tájékoztatást is közzétett, amely a honlapján itt olvasható.

Ajánlják még a „Gondolja Végig Higgadtan” elnevezésű kampányuk tájékoztatóit is.