Varga: Kiegyensúlyozott gazdasági környezet segíti a magyar vállalkozásokat

A 2013-as növekedési fordulat óta minden évben 3 százalék körüli értékkel emelkedett a bruttó hazai termék (GDP), és az idén is kedvező adatra számítunk – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán.
Kapcsolódó cikkek

A magyar gazdaság azon a pályán maradt, amin három éve halad – így értékelte Varga Mihály a napokban nyilvánosságra hozott második negyedéves GDP-adatokat. Mint monda: ezzel az Európai Unióban is kimagasló, a második leggyorsabb eredményt érte el hazánk. Jól teljesített az ipar, a termelés 3,9 százalékkal bővült az előző negyedévhez képest, illetve a mezőgazdaság is, utóbbi hozama 13,4 százalékkal haladta meg a tavalyi szintet. A szolgáltatási szektor növekedését a reálbér emelkedés keresletélénkítő hatása is serkentette – hívta fel a figyelmet a szakminiszter hozzátéve, hogy ezen adatok is azt mutatják, hogy tartható a kormány idei vállalása, a 2,5 százalékos növekedési ütem.

Varga Mihály leszögezte: a kormány következetes gazdaságpolitikája segíti a hazai vállalkozásokat is. Mint mondta: a most kitüntetett cégek képviselik a jövő vállalatairól alkotott elképzeléseket: magas hozzáadott értékű, innovatív termékeket állítanak elő, és a folyamatos fejlesztés érdekében hatékony együttműködéseket alakítottak ki a hazai egyetemekkel.

Ők kaptak díjat

Az ünnepségen adták át Kocsis Árpádnak, a Budapesti Sportiroda Kft. ügyvezető versenyigazgatójának a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata elismerést.