Tízmilliárdért nyújtja ki csápjait a magyar kereskedelem

Keményen terjeszkedik a Magyar Nemzeti Kereskedőház, ami százmilliós összegekért nyit irodákat Mongóliában és Tajvanon, de Törökországban is 3,3 milliárd seggére vernek.
Kapcsolódó cikkek

Mintegy 10 milliárd forintot költhet kereskedőházak létesítésére több mint ötven országban a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) – írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

A lap a szerdai közbeszerzési értesítőre hivatkozva írja, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá tartozó MNKH egy csaknem 6 milliárd forintos pályázat keretében 47 partnerirodát, egy regionális irodát és 4 partneriroda-hálózatot alakítana ki. Oroszországban 260 millió forintért terveznek irodát nyitni, a mongóliai kirendeltségre csaknem 100 millió, a vietnamira 130 millió forintot szánnak.

Egy másik pályázat keretében 3,3 milliárd forintért kereskedelemfejlesztési és promóciós központot nyitna Törökországban az MNKH. A lap szerint nem tisztázott, hogy a társaság hol van jelen, hol vannak irodái, azok saját tulajdonúak-e, vagy bérlik az ingatlanokat. A tárca a lap kérdésére közölte: az irodahálózat létesítése nem jelent kifejezetten irodavásárlási kötelezettséget. (MTI)