Padlóra került az egykori milliárdos magyar borász, elárverezik birtokát

Néhány éve még az ország egyik leggazdagabb embere volt.

Tartozásai miatt bírósági végrehajtók elárverezik Szeremley Huba borász házát, amelyben családjával él, ráadásul szomszédos szőlőit is dobra verik – értesült a Blikk. A napilap keddi számában megjelent cikk szerint az a 25 millió forintos hitel, amely miatt a Raiffeisen Bank végrehajtást kért a neves borász-üzletember ingatlanjaira, régebben zsebpénz volt Szeremleynek. Az üzletember vagyonát három-négy éve még 19 milliárd forintra becsülték.

A lap szerint az egykor a leggazdagabb 30 magyra listájára is felkerült Szeremleynek a jelzálog mellett adóhátraléka is van, illetve magánszemélyek is több millió forintot keresnek rajta. A borász mindössze annyit árult el a Blikk kérdéseire, hogy  svájci frank alapú hitele volt, megugrottak a törlesztők, egyéb ügyei sem sikerültek, így most árverezik a házát.

Szeremley a cikk szerin sokat bukhatott a Quaestor brókercég bedőlésekor tavaly márciusban. Tavaly szeptemberben pedig azzal gyanúsította a rendőrség, hogy egy társával több tízmillió forintot csalt ki a Quaestor-botrány áldozataitól azt ígérve nekik, hogy segítenek visszaszerezni a pénzüket. A borász később azt állította: ő is a Quaestor-károsultak vámszedőinek áldozatává vált.