Kínos: a CBA-nak is szállított az áfacsaló húsos cég

A több milliárd forintnyi áfát elcsaló céghálózat egyik tagjának legnagyobb vevője a hazai üzletlánc volt. Az adózást megspóroló cégek a közétkeztetésbe és éttermekbe is szállítottak.
Kapcsolódó cikkek

Mint arról mi is beszámoltunk, a NAV ötmilliárd forintos áfacsalást leplezett le nemrégiben. A húsnagykereskedők a szokásos utaztatásos módszerrel, strómanok közbeiktatásával, illetve fiktív számlákkal „optimalizálták” a fizetendő áfát.

A CBA-nak is szállítottak

A hvg.hu arra volt kíváncsi, vajon kiknek szállítottak a feltehetően olcsó húsból. A Pagony Meat Kft. is a lefülelt húsnagykerek között van, amelyről kiderítették, hogy a CBA egyik beszállítója (megfordítva a dolgot: a húsos cég feltehetőleg legnagyobb vevői a hazai boltlánc nagyobb üzletei közül kerültek ki).

Megkeresték a CBA-t is, ahol nem tagadták a beszállítás tényét, de azt is leszögezték, hogy a beszállító húsnagyker a cégnyilvántartás szerint törvényesen működött, és nem folyt ellene eljárás. (Azóta bezárták.) A nol.hu-nak még annyit tettek hozzá ehhez, hogy a beszállítóikat folyamatosan ellenőrzik.

A hvg.hu azt is kibogozta, hogy a közétkeztetésbe és éttermekbe is került a húsból – a részletekért kattintson!