Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Leierrel

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a Magyarországon 30. születésnapját ünneplő, győri székhelyű építőanyag-gyártó, Leier Hungária Kft - jelentették be a cég központjában tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön.
Kapcsolódó cikkek

A megállapodást a kormány képviseletében Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár, a Leier Hungária Kft. részéről pedig Komlós Andor ügyvezető írta alá.

A stratégiai együttműködési megállapodás létrejöttével a kormány, a vállalat elmúlt évtizedekben tett erőfeszítéseit, fejlesztéseit, valamint folyamatos munkahelyteremtését ismerte el – áll a A Leier Hungária Kft. közleményében. Mint írják, a cégnek Magyarországon az építőanyag-gyártás területén innovatív, folyamatosan megújuló, egyedülállóan széles termékválasztékával sikerült az építőipart érintő válság idején is erősödnie.

Forrás: Leier Hungária/Stern Communications

Az építőanyag-gyártás mellett a cégcsoport autókereskedelemmel és ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik, valamint idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját hazánkban. A vállalat első gyárát Michael Leier, a Leier cégcsoport alapító-tulajdonosa 1984-ben indította be Gönyűn. A cég jelenleg 9 magyarországi építőanyaggyárral rendelkezik, és összesen több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat.

„Megtiszteltetés számunkra a magyar kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodás, amely azt mutatja, hogy a Leier Hungária elmúlt 30 éves, átgondolt és innovatív építkezését, a folyamatos beruházásait, az építőipart formáló szemléletét és magatartását, hazánk kormánya is elismerte” – mondta a sajtótájékoztatóján Komlós Andor, a Leier Hunária Kft. ügyvezetője.

„Magyarország és a Leier cégcsoport bátor döntéseket hoztak a válság idején, ezért jobban teljesítenek. A magyar-osztrák gazdasági együttműködés a magyar nemzetgazdaság sikerének egyik fontos összetevője” – nyilatkozta az aláírás kapcsán Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár.

A Leier már az év elején is aktívan kiveszi a részét az építőiparban dolgozó szakemberek képzésében, ezért 2014-ben is folytatja évek óta sikeres – több száz szakembert vonzó – kreditpontos képzéssorozatát, amelynek első állomása a győri központban lesz, 2014. január 15-én.