Helló, vidéki rokonok! Mától 400 forint a benzin!

Ismét jelentősen csökkent a benzin és a gázolaj ára, immár hatodszorra. Infografikonnal.
Kapcsolódó cikkek

Ma ünnepnap van az autósok számára: 3 forinttal 385 forintra csökkenti a benzin nagykereskedelmi árát a MOL, így sok kúton újra 400 forint alatt lehet a 95-ös literenkénti ára. Majdnem egy éve nem volt ilyen olcsó a benzin, úgyhogy most érdemes a messze lakó rokonokat meglátogatni.

Szintén nagyon olcsó lett a dízel: 425 forintba kerül körülbelül egy liternyi, ami azonban még mindig 15 forinttal több, mint a májusi padlóár.

Fotó: Kummer János

Pár hete még 425 forint volt a benzin ára, s 437-ig is felment a dízelé, így nagyot esett hirtelen az autózás költsége.

A Holtankoljak.hu szerint a csökkenés oka, hogy a benzin tőzsdei jegyzésára mellett a gázolajé is esett – utóbbi jelentősen -, a forint pedig a múlt héten is, az azt megelőző heti helyzethez hasonlóan erősödni tudott a dollárral szemben.

Az eddigi tendenciák azt mutatják, hogy ősszel évről-évre növekszik a gázolaj ára a nagyobb kereslet miatt, most részint ennek tudható be, hogy kisebb mértékben csökkent az ára.

A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint literenként.

Kattingassa az infografikonunkat!