Új Audi-gyárat avatnak Győrben

A járműgyár mintegy 900 millió euróból épült meg.
Kapcsolódó cikkek

Ma avatják fel az Audi Hungaria Motor Kft. új, mintegy 900 millió euróból megépült járműgyárát Győrben, és kezdi meg hivatalosan is működését a teljes járműgyártási folyamatot felvonultató üzem, amelynek alapkövét 2011-ben tették le.

Ebben az üzemben gyártják a társaság nemrég bemutatott A3 limuzinját. A kezdetben csak a kisalföldi megyeszékhelyen készülő modellel a legnagyobb globális piaci szegmensbe, a kompakt limuzinok kategóriájába lép be a Volkswagen-csoporthoz tartozó autógyártó.

Korábbi közlés szerint a társaság ezzel évi 125 ezerre növelheti – tavaly 33 és fél ezres – járműkibocsátását. A gyárbővítéshez több helyi nagyberuházás is kapcsolódik. Mintegy kétmilliárd forintból bővítik és fejlesztik a közeli Pér – alapvetően az Audi-gyárat kiszolgáló – repülőterét, így ott Airbus 320-as és Boeing 737 kategóriájú gépek is leszállhatnak. Az év végén indult és nyár közepére befejeződik az Audi logisztikai parkjának építése. Korábbi közlés szerint a projekt egy 30-35 millió eurós vállalkozás.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Címkék: Győraudi