Legfeljebb tíz évet adnak neki

A minőségi gázszolgáltatáshoz hozzátartozik az is, hogy a mérők rendben legyenek. Egy háztartási gázmérő legfeljebb tíz évre hitelesíthető.

Az ügyfelek megbízható és biztonságos kiszolgálását komoly háttérintézmény támogatja a gázszolgáltatónál. A TIGÁZ GEPA Kft. többek között komplex műszaki szolgáltatásokat nyújt a TIGÁZ Csoport tagjaként..

S bár mindennapi tevékenysége nincs előtérben, de szerepe meghatározó az ügyfelek minőségi kiszolgálásában.

Lakossági gázmérők karbantartása

A lakosság körében használatos gázmérők minőségellenőrzését, hitelesítését és esetenként felújítását végzik. Na meg a használatból kivont mérők megsemmisítését.

Tavaly összesen 6 247 mérőeszközt újítottak fel. Emellett folyamatosan cserélik a lakossági és ipari mérőket, évente úgy 110 000 darabot. Az esetleg meghibásodott, de javítható mérőket pedig szakértő munkatársaik teszik újra használhatóvá.

A felújított gázmérők hitelesítését a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) területileg illetékes Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatósága végzi.

A típusavult, a műszakilag, valamint egyéb egyedi szempontok alapján nem felújíthatónak minősített lakossági gázmérők szakszerű megsemmisítésre előkészítése is a GEPA feladata. Egy gázmérő életciklusa egyébként gyártmánytól, típustól s teljesítmény kategóriától függ. A háztartási mérők tíz évre, az ipari mérők öt évre hitelesíthetők.

Címkék: tigáz