Eldőlt: megveheti az Auchan a Corát

Jóváhagyta az Európai Bizottság szerdán, hogy az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t. Az Auchan közleményben jelezte: minden korábbi Cora dolgozót átvesz, így a felvásárlást követően mintegy 8 ezerre növekszik alkalmazottainak száma.
Kapcsolódó cikkek

Az uniós végrehajtó testület indoklása szerint az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és valamennyi érintett piacon elegendő alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére.

A bizottság ezért arra a következtetésre jutott, hogy az ügylet nem korlátozza jelentős mértékben a hatékony versenyt az Európai Gazdasági Térségben vagy annak jelentős részén.

A két vállalat egyesített árbevétele alapján a magyar piacon az Auchan várhatóan az ötödik lesz a kereskedelmi vállalatok között – közölte az Auchan Magyarország Kft. az MTI-vel, jelezve azt is: az áruházlánc minden korábbi Cora-dolgozót átvesz, így a felvásárlást követően mintegy 8 ezerre növekszik alkalmazottainak a száma.

Az áruházak átalakítása hónapokat vesz igénybe, de nyár végére minden áruház Auchan-színekben várja a vásárlókat. Az érintett áruházak nyitva tartanak az átalakítások ideje alatt is.

Címkék: auchancora