Sok a homály az IMF-tárgyalások körül

A magyar kormány számára továbbra sem ismertek a tárgyalások megindulásának előfeltételei.
Kapcsolódó cikkek

Az Európai Bizottság szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottak megerősítik a magyar kormány álláspontját, amely szerint továbbra sem ismertek Magyarország és az IMF/EU közötti hitelkonstrukció-igénylési tárgyalások megindulásának pontos előfeltételei – közölte Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter. A magyar kormány eddig írott formában nem kapott hivatalos értesítést az Európai Bizottságtól a formális tárgyalások megkezdésének pontos előfeltételeiről.

A Bizottság szerdán ismertetett álláspontja szerint a szervezet nem állítja össze pontonként felsorolva azokat az elemeket, amelyeket szükségesnek lát a hivatalos tárgyalások megkezdéséhez.

Mint Olivier Bailly, az EU Bizottság szóvivője elmondta, ahhoz, hogy Magyarországgal megkezdődhessenek a pénzügyi megállapodást célzó tárgyalások, az ország iránti befektetői bizalomra van szükség, ami a testület szerint egyelőre nincs meg. A szóvivő leszögezte, a Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap közötti tárgyalásokkal kapcsolatban a bizottság álláspontja nem változott az elmúlt hetekben, és jól ismert valamennyi érintett fél számára. A kulcsüzenet az, hogy a magyar hatóságokat arra kérik: tegyenek meg mindent annak biztosítása érdekében, hogy a befektetők biztos jogi környezetben tevékenykedhessenek – ismételte meg.

Címkék: IMFtárgyalás