225 fölött a svájci frank

Az euróövezeti befektetésekkel szembeni növekvő bizalmatlanság miatt az eurót követve gyengült a forint is csütörtökön.
Kapcsolódó cikkek

Az eurót 268,15 forinton jegyezték a szerda késő délutáni 265,90 forint után. A hét elején a forint még stabilan tartotta magát a 265-ös eurójegyzés környezetében. A csütörtökön megkörnyékezett 269-es euróárfolyamra május vége felé volt példa utoljára.

A svájci frank jegyzése 223,59 forint volt 219,72 forint után. A frank csütörtökön valamivel 225 forint fölé erősödött, megközelítve a 2011. január eleji 225,32 forintos idei rekordját, valamint a 2010. szeptember 8-án elért 226,31-es történelmi rekordját.

A jelek szerint az euróövezeti pénzügyi vezetők a második görög segélycsomag keretében nem tudnak dűlőre jutni a magánbefektetők bevonásának módjáról az adósságtörlesztési terhek enyhítésébe. A magánbefektetők tehervállalása, mint megoldás felvetődött Írországban is az Anglo-Irish Bank adósságait illetően. Nout Wellink, az Európai Központi Bank Kormányzótanácsának holland tagja egy csütörtökön megjelent interjúban annak a véleményének adott hangot, hogy meg kell duplázni a törlesztési nehézségekbe ütközött euróövezeti tagországok megsegítését célzó uniós pénzalap forrásait.

Címkék: forintárfolyam