Visszavásárolná a ppp-beruházásokat az állam

Kész tárgyalni a magán- és az állami szféra együttműködésében (ppp) felépített Művészetek Palotájáról (MüPa) a beruházó, a Demján Sándor vállalkozásait összefogó Polus Investment - mondta Mécs Imre vezérigazgató a Népszabadságnak.

Túl sokat visznek el a büdzséből a ppp-beruházások, ezért az állam kiszállna belőlük, illetve megvásárolná a már megvalósult beruházásokat. Például a Művészetek Palotáját – írja a lap.

“Nem változott az álláspontjuk, azaz készek tárgyalni, de pozíciójukat igen erősen meghatározzák a meglévő magánjogi szerződések és azok betartását elváró nyugat-európai és amerikai befektetők, akik felé el kell számolniuk” – mondta a vezérigazgató.

A lap annak kapcsán kereste meg Demján Sándor, a Müpát felépítő Trigárnit elnökének érdekeltségét, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hamarosan befejezi a ppp konstrukcióban készült beruházások ellenőrzését, köztük a MüPáét is.

A kedden tartott háttérbeszélgetésen a tárca államtitkára, Hegmanné Nemes Sára szólt arról, hogy az állam kivásárolná a magántulajdonosokat.

Címkék: makro