Újra több autót vesznek a magyarok

Az európai átlagnál több új autót regisztráltak februárban.
Kapcsolódó cikkek

Magyarországon a tavalyi év hasonló időszakához képest 15,5 százalékkal több, összesen 3565 új autót regisztráltak A Jato Dynamics autóipari elemzőintézet adatai szerint január-februárban 20,2 százalék volt a növekedés 2010 első két hónapjához viszonyítva.

Februárban az európai piacok többsége pozitív eredményekről számolt be. A vizsgálatba bevont 27 európai országban februárban 1 millió 012 ezer 165 új autót helyeztek forgalomba, ez 1,8 százalékos növekedés tavaly februárhoz képest. Az év első 2 hónapjára vetített újautó-eladási adatok 0,4 százalékkal haladták meg a tavalyi év azonos időszakának eredményeit.

A legtöbb piacon emelkedést tapasztaltak a szakemberek, kivéve Nagy-Britanniát (-10,2%), Görögországot (-58,2%), Olaszországot (-20,6%) és Spanyolországot (-25,8%). A Jato adatai szerint továbbra is a Volkswagen Golf a legnépszerűbb Európában, a második helyre a Renault Clio lépett.

Gareth Hessiont, a Jato kutatásért felelős alelnöke szerint bár néhány szegmens eladásai még mindig elmaradnak a tavalyi roncsbeszámítási korszak rekordjaitól, a piac összességét nézve már láthatók a növekedés jelei.

Címkék: autó