Újabb magyar buszt tesztel a BKV

Két héten keresztül ismét magyar buszt tesztel a BKV két fővárosi vonalon; ezúttal a kaposvári NABI cég Sirius nevű modelljét próbálja ki a közlekedési vállalat.
Kapcsolódó cikkek

A Siriust – mint minden tesztbuszt – az utasok ingyen használhatják. Hétfőtől vasárnapig az 5-ös, jövő héten pedig a 178-as vonalon közlekedik majd a jármű.

Héjj Demeter, a NABI értékesítési és marketingvezetője elmondta, hogy a Sirius a magyar és európai normáknak megfelelő, új fejlesztésű autóbusza a cégnek, amely főleg az Amerikai Egyesült Államokba szállít járműveket.

A buszt – amelynek az Euro V-ös normánál is kedvezőbb az EEV-károsanyag-kibocsátása – Kaposváron a helyi közlekedésben már forgalomba állították, és a tapasztalatok nagyon kedvezőek. Héjj Demeter hangsúlyozta: aarra is figyeltek, hogy vonzó legyen a közösségi közlekedés, ezért feltűnő formájú járművet készítettek.

A NABI (North American Bus Industries) Kaposváron és Budapesten működtet karosszériagyártó és összeszerelő üzemeket, négyszáz embernek adva munkát. Az elmúlt évben a BKV több magyar gyártású buszt is tesztelt, közöttük az Ikarus és a győri Kravtex szóló és csuklós buszait.

Címkék: bkvnabi