A régió pénzügyi központja leszünk?

Kelet-Európa pénzügyi szolgáltató központjává alakítaná Magyarországot a kormány - derül ki egy, a Világgazdasághoz eljuttatott háttéranyagból.
Kapcsolódó cikkek

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által összeállított dokumentum szerint a kormány e cél érdekében átalakítaná az adó-, illetve a pénzügyi tevékenységeket érintő szabályozást is. A tárca a hazai befektetők által tulajdonolt, nyílt ingatlanbefektetési társaságok (REIT) létrehozásában látja az egyik komoly lehetőséget a “Kelet-Európa Luxemburgja” státus eléréséhez vezető úton.

A REIT-ek tőzsdére bevezetett, nyilvános részvénytársaságok lennének, amelyeket hazai kis- és intézményi befektetők tulajdonolnának, a cégek által elért profit 90 százalékát pedig a részvényesek kapnák meg osztalék formájában.

Az új társasági forma célja az ingatlanfejlesztő és -bérbeadó piac élénkítése úgy, hogy ebből hazai tulajdonosok profitáljanak. A lépéssel – mutat rá a dokumentum – élénkülhet a bérlakáspiac is, és ez hozzájárulhat a munkavállalói mobilitás növeléséhez.

AJÁNLOTT LINKEK:

Kelet Luxemburgja leszünk? (Világgazdaság)

Matolcsy álomvilágot fest a befektetőknek (Index.hu)

Címkék: adó