Demján: a válságadó jobb a 400 forintos eurónál

Szerinte nem lesz több "ingyenvacsora", de ebéd se gazdasági növekedés nélkül.
Kapcsolódó cikkek

Demján Sándor a “nemzeti együttműködés kormánya” alatt is érzékel megosztottságot, pedig szerinte most lenne leginkább szükség az összefogásra. Az egyik leggazdagabb magyar a Heti Válasznak adott interjúban ezt azzal magyarázza, hogy a megosztottságot erősíti a válság.

Demján Sándor szerint a gazdasági “krízisnek még nincs vége”, a kormánynak rendkívül ébernek kell lennie, mert korántsem vagyunk túl a nehezén. A válságadókat a nagyvállalkozó úgy értékelte, hogy azok bevezetése a “kisebbik rossz”. “A 350-400 forintos euró mélyszegénységbe taszítaná az ország lakosságának 60 százalékát”.

Vége van annak, amikor minden magyar “hitelből vacsorázott”, kölcsönből nem lehet jóléti rendszert építeni, csak munkából – tette hozzá. Demján szerint Magyarországon másfél millió fizikai munkás kellene ahhoz, hogy a nemzet gyarapodni tudjon. Az üzletember mindenkit óv a csodavárástól, attól, hogy Orbán Viktor “még az újságpapírból is eurót varázsol. Ő ilyet nem ígért”.

A nagyvállalkozó szerint amíg “van Európai Unió, ki kell használni minden előnyét”, de az eruró bevezetését ő nem siettetné. Addig meg kell tartani a forintot, amíg a magyar gazdaság nem zárkózik fel az EU átlagának 80-85 százalékára mondta Demján Sándor a Heti Válasznak.

Címkék: demján sándor