A kkv-k lehetnek a gazdasági növekedés motorjai

Magyarországon és az Európai Unióban egyaránt az olcsó hitelekkel helyzetbe hozott kis- és közepes vállalkozások lehetnek a gazdasági növekedés motorjai.
Kapcsolódó cikkek

Az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodájának állampolgári fórumán Gurmai Zita (MSZP) szocialista európai parlamenti képviselő utalt arra, hogy a recesszió jelenleg a zömmel női munkaerőt foglalkoztató szolgáltatói szektorban érezteti hatását. Kijelentette: “nem szabad megtörténnie, hogy a válság árát a nők fizessék meg”.

Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) néppárti EP-képviselő előadásában elmondta: az unió jelenleg is konkrét intézkedések előkészítésén dolgozik a gazdasági válságok megelőzésére és kezelésére. Ezek várhatóan az összeurópai érdekeket helyezik előtérbe az EU-s források elosztásánál, és a jelenleginél szigorúbban ellenőrizhetővé teszik a pénzek felhasználását.

Emellett a recesszió közvetlen kezelésére közös krízisalapot is létrehoz majd az unió, amelynek forrásait egy e célból kivetett közösségi adó bevételei teremthetik meg – fogalmazott.

Címkék: gdpkkv