Orbán: Bulgária példáját követjük az adócsökkentésben

A bolgár példát követve vezette be az egykulcsos adót, és csökkentette a felére az adókat Magyarország a gazdasági szereplők számára - jelentette ki Orbán Viktor Szófiában.
Kapcsolódó cikkek

Orbán viktor Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követően elmondta: nem jó az, ha egy gazdaság nem a saját lábán áll, csak külső hitelekre hagyatkozik.

“A magyar politikának célszerű a magyar piac felé fordulnia, hogy képes legyen törleszteni ezeket a hiteleket, ezért vezetjük be az egykulcsos adót, követve az önök példáját, és csökkentettük a gazdasági szereplők adóját a felére, célozva ezzel azt, hogy a magyar gazdaság stabilizálódjon, ne szoruljon külső hitelezésre” – idézte a FOCUS Orbán Viktort.

A magyar miniszterelnök elmondta, hogy Magyarország a saját lábára kíván állni, és elvárja a gazdaságától, hogy az a saját lehetőségei szerint működjön.

Orbán Viktor rámutatott: “amikor a szocialisták Magyarországon tönkretették a gazdaságot, az állam olyan szintre jutott, hogy nem volt képes fizetni a kötelezettségeit”, különösen a gazdasági világválság beköszöntével.

“Akkor a pénzügyi intézmények segítséget ajánlottak Magyarországnak, amit mi köszönünk a Nemzetközi Valutaalapnak, mert megmentette a magyar gazdaságot” – mondta a magyar miniszterelnök. Hangsúlyozta: a szocialisták által felvett hitelt az elkövetkező 3-4 évben vissza kell fizetni. “Mi azt szeretnénk, hogy Magyarország ne kerülhessen ilyen helyzetbe ismét” – jelentette ki.

Címkék: adóorbán viktor