Orbán személyesen ismerteti akciótervét

4 órát kapnak a Fidesz-KDNP képviselői a "csomag" megvitatására.
Kapcsolódó cikkek

Júliustól adócsökkentés várható, a pontos részleteket a miniszterelnök jelenti be holnap a parlament előtt. A tervek szerint a mai kormányülésen döntenek a gazdasági akciótervről, amelyről egyelőre annyit tudni, hogy része lehet az egykulcsos adó bevezetése.

A 13 órakor kezdődő plenáris ülés előtt rendkívüli frakcióülést hívott össze kedden reggel kilenc órára Lázár János, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője. A képviselők a kabinet mai ülésén meghozott döntéseket vitatják meg.

A frakciót Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök tájékoztatja majd a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportját azokról a gazdasági döntésekről, amelyeket a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság jelentése után a kormány meghoz.

Villámlátogatáson kívánnak tájékozódni a magyar gazdaság tényleges helyzetéről Budapesten a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság képviselői, miután a Fidesz vezetőinek múlt heti nyilatkozatai árzuhanást váltottak ki nemcsak itthon, hanem a külföldi tőzsdéken is.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ma reggel már úgy fogalmazott a CNBC-nek adott interjúban, hogy Magyarország nem Görögország, nincs szükség megszorításokra, ugyanakkor elismerte, hogy gazdaságélénkítő csomagra sincs lehetőség.

A Magyar Hírlap szerint a holnapra ígért akcióterv több megszorítást is bevezet, ezek egyike a minimálbér adómentességének megszüntetése lenne.