Pénteken tartják elért árfolyamukat a térségbeli devizák

Átmenetinek bizonyult az euró csütörtöki erősödése, pénteken az ázsiai kereskedési szakaszban az euró veszített valamelyest csütörtökön elért korrekciójából.
Kapcsolódó cikkek

Pénteken röviddel hat óra előtt 1,2295 dolláron jegyzeték az eurót a nemzetközi bankközi kereskedelemben a csütörtök késő éjszakai 1,2352 dolláros jegyzés után. A lengyel zlotyt 4,0584-es euró árfolyamon jegyezték péntek reggel az előző esti 4,0505 után.

A cseh korona jegyzése 25,5280 az előző esti 25,5020-as euró árfolyam után. A korona pénteken esetleg gyengülhet a péntek-szombati választások kimenetelének bizonytalanságai miatt, illetve erőteljes árfolyam ingadozásoknak lehet kitéve a 25,6-os euró jegyzés környezetében.

A forintot 275,12-es euró árfolyamon jegyezték péntek reggel a csütörtök esti 274,96 után. Pénteken az előző napi 275-277 forintos sávnak megfelelő, illetve annál kissé erősebb tartományban várják a forint árfolyamát a piacon.

Szerdáról virradóra az euró négy éves mélypontra gyengült a dollárral szemben arra a Financial Timesban közölt hírre, hogy Kína fontolgatja euróban denominált befektetéseinek és tartalékainak csökkentését az euróövezeti pénzügyi válság miatt támadt kockázatok miatt. Csütörtökön a hír hivatalos kínai cáfolatára az euró erősödhetett a főbb devizákkal szemben, és vele együtt erősödésnek indultak a feltörekvő piaci és az euró-aspiráns országok devizái is.

Az euró árfolyamában bekövetkezett negatív korrekció ellenére a hangulat változatlanul pozitív, a befektetői bizalom javulást mutat az euróövezeti gazdasági kilátásokkal és kockázatokkal szemben, ezért pénteken az európai tőzsdéken emelkedő nyitásra, az euró-aspiráns országok devizái körében mérsékelt erősödésre, illetve az elért árfolyam tartására számítanak.

Címkék: euro