Budapesten nyitott szolgáltató központot egy amerikai cég

Megnyitotta mintegy egymillió dollár beruházással létrehozott pénzügyi és szolgáltató központját az amerikai Albemarle Corporation vegyipari cég Budapesten szerdán.
Kapcsolódó cikkek

Az amerikai vegyipari cég a globális pénzügyi szolgáltatásait végzi Magyarországon, de idehozza az ügyfélszolgálatot és – a későbbiekben – a logisztikai tevékenységet is.

Mark Rohr, az amerikai cég elnök-vezérigazgatója a megnyitón elmondta: a megfelelő helyszín megtalálása érdekében a világ több városát megvizsgálták, végül Budapesten találták meg a jól képzett, nyelvtudással rendelkező és motivált fiatal munkatársakat.

Kilián Csaba, az ITD Hungary Befektetésösztönzési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy az ITDH a kapcsolatépítésben, a munkaerő megtalálásában segített az amerikai cégnek. Az Albemarle nem kapott semmiféle pénzügyi támogatást a szolgáltató központ létrehozásához.

Az ITDH vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy az évtized eleje óta 30 ezer munkahely jött létre Magyarországon külföldi cégek szolgáltató központjaiban. Ezek a cégek az egyre nagyobb hozzáadott értéket képviselő tevékenységet hozzák Magyarországra.

Duncan Johnson, az Albemarle Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a jelenlegi 20 fős létszám az év végéig közel 70-re nő, és jövőre 120 embert foglalkoztat majd a központ. A további tervekről ezt követően döntenek.

Címkék: beruházás