Új járatot indít Budapestre a Germanwings

Április végén indít új, közvetlen járatot Hannover és a magyar főváros között a Germanwings - közölte a vállalat kommunikációs igazgatója.

Tavaly a Lufthansa diszkont légitársasága 200 ezer utast szállított Budapest és Stuttgart, illetve Köln/Bonn között, idén pedig 230.000 utassal számolnak – mondta Heinz-Joachim Schöttes. Hozzáfűzte: a légitársasággal utazók 42 százaléka üzleti utas.

A Germanwings április 30-tól üzemelteti közvetlen, Budapest és Hannover közötti járatát. A magyar utasok számára kedvező úticél Hannover, mivel a városban – vagy annak környékén – számos nagyvállalat, így például a Volkswagen és a Continental székhelye található, ezenkívül Hannoverben sok nemzetközi vásár van, és városlátogatásokhoz is alkalmas a heti négy hannoveri járat.

A Germanwings 2003-ban jelent meg Magyarországon, azóta közvetlen járatokat üzemeltet a Budapest és Köln/Bonn, illetve Stuttgart között. A kommunikációs igazgató elmondta, hogy az új járat mellett április elejétől emeli Kölnbe közlekedő járatainak számát. A járatok átlagos helykihasználtsága 80 százalék felett van – mondta Heinz-Joachim Schöttes.

Címkék: germanwings