Bajnai: kilábalóban vagyunk a válságból

A miniszterelnök szerint az előző év hasonló időszakához képest 5,5 százalékot meghaladóan nőtt az ipari termelés, és 13 százalékkal az export.
Kapcsolódó cikkek

Magyarország elindult kifelé a gazdasági-pénzügyi válságból, ezt egyértelműsítik az év első hónapjának gazdasági mutatói – jelentette ki Bajnai Gordon csütörtökön Tiszaújvárosban, ahol megtekintette a már csaknem harminc vállalkozásnak telephelyet adó Tiszaújvárosi Ipari Park két vállalkozását, az amerikai érdekeltségű Jabilt és a jelenleg is épülő, magyar tulajdonosi hátterű pelletgyárat.

A miniszterelnök hangsúlyozta: szükség volt arra, hogy a válság kellős közepén olyan intézkedéseket hozzon a kormány, amelyek az országot a válság után is vonzóvá teszik a befektetők számára. Hozzátette: a válság közepén végrehajtott cselekedetek döntik el, hogy hol jönnek létre munkahelyek.

Azzal, hogy a kormány tudatosan elkezdte a munkát terhelő adókat jelentősen csökkenteni, Magyarországot vonzóbbá tette más országokhoz képest a befektetőknek. Ezzel a stratégiával, a tudatos iparpolitikával, az infrastruktúra fejlesztésével olyan környezetet teremt, amely az országot még vonzóbbá teszi – mondta Bajnai Gordon. Leszögezte: a januári adatok azt mutatják, helyes az út, hiszen az év első hónapjában az előző év hasonló időszakához képest 5,5 százalékot meghaladóan nőtt az ipari termelés, és 13 százalékkal az export.