Ez történik, ha a világ legnépszerűbb youtubere kameráz: három nap alatt 50 milliószor nézték meg a tordai sóbányáról készült videót

MrBeast 7 napot töltött a romániai sóbányában.

A YouTube-on a legfelkapottabb felhasználó, a jelenleg épp 320 millió feliratkozójával rekordtartó MrBeast több más youtuberrel együtt hét napot töltött a Romániában található tordai sóbányában, és erről egy 20 perces videót posztolt – írta meg elsőként a Transtelex.

A TikTokon, X-en és Instagramon is a világ legnépszerűbbjei közé tartozó Jimmy Donaldson nyár közepén látogatott el az általa földalatti városként definiált romániai bányába. A bányában tett kirándulást bemutató felvételt három óra leforgása alatt 10 milliószor nézték meg, ami kevesebb mint három nappal később súrolja az 50 milliós megtekintést. A youtuber szerint ez volt az egyik legviccesebb videó, amit az elmúlt időszakban készített.

Ez a város egy több mint ezer éves bánya belsejében épült. És számtalan feltáratlan alagúttal és kamrával, ki tudja, milyen borzalmakba ereszkedünk le. Ezek a lépcsők vezetnek le a városba. Milyen régiek ezek a lépcsők? Régebbiek, mint mi. Rendben, most már itt vagyunk lent, nézd, milyen magas a mennyezet. Hűha. A második világháború alatt, amikor Romániát bombázták, több ezer ember bujkált itt, és most csak egy csomó youtuber él itt

– idézi MrBeast videójából a Transtelex.

Az amerikai videós annak ellenére, hogy 2012 óta aktív a YouTube-on, csak 2018-ban vált ismertté, miután elkezdett őrült összegeket eladományozni, különböző kihívások eredményeképp. Arra, például, közel egymilliárd forintnyi összeget költött, hogy lemásolja a Squid Game című sorozatot egy videójához, egy másik projektjénél pedig Elon Muskot is rávette, hogy egymilliárd dollárt szánjon faültetésre. Mindeközben a Telex cikke szerint szeptemberben öt nő pert indított MrBeast produkciós cége ellen, miután az Amazon Prime-ra készülő produkció, a Beast Games „szisztematikusan támogatta a nőgyűlöletet és szexizmust”, valamint a forgatáson részt vevők alig kaptak enni, túlhajszoltak voltak és többeket kórházba is kellett szállítani.