Élőben akarta streamelni, ahogy megdönti az ébren töltött idő világrekordját, de szinte minden platformon letiltotta a közvetítését

A vakmerő mutatvánnyal régóta próbálkozó fiatal online videós erőfeszítései azonban hiábavalók voltak, hiszen a Guinness Rekordok Könyve szerkesztői életveszélyesnek tartják az aktuális rekord túlszárnyalására tett kísérleteket, így már három évtizede nem is frissítik ezt a kategóriát.

A YouTube-on 1,2 millió feliratkozóval rendelkező népszerű online videós, Norme ezúttal talán túl nagy fába vágta a fejszéjét. A 19 éves ausztrál youtuber ugyanis nemrég a fejébe vette, hogy megdönti az ébren töltött idő világrekordját, és az egészet élőben fogja közvetíteni a követőinek – írja az indy100.

A Guinness Rekordok Könyvében szereplő rekordot, amit meg akart dönteni, egy bizonyos Randy Gardner állította fel még 1964-ben, aki összesen 264 órán – azaz 11 napon – át volt ébren egy kísérlet kedvéért.

Az akkor 16 éves Gardnert már a negyedik napon súlyos hallucinációk gyötörték a kialvatlanságtól – így nem csoda, hogy az eredetileg két vadász vitája után megalkotott, elmúlt évtizedekben a világrekordok nyilvántartásának legfontosabb szaktekintélyévé váló Guinness Rekordok Könyve szerkesztői is úgy döntöttek 1997-ben, hogy az ébren töltött idővel játszadozni életveszélyes, ezért a kategóriát ki is vonták a forgalomból.

De ez az egész egyáltalán nem szegte a vakmerő videós kedvét, akinek a rekordkísérlete alatt végül platformról platformra kellett ugrálnia, mert a YouTube-tól kezdve a Twitch-en át a Magyarországon kevésbé ismert Kickig bezárólag mindenhol letiltották az élő közvetítését.

Végül a Rumble nevű platformon fejezte be a próbálkozását, amit olyan értelemben siker koronázott, hogy összesen 264 órát és 24 percet töltött ébren, ami közel fél órával több, mint az 1964-ban felállított 11 napos rekord.

Azonban nem csak emiatt, és a túl sokáig tartó ébrenlét okozta hallucinációk miatt lehetett nehéz menet, amit Norme végigtolt, hiszen az egyik egészségéért aggódó követője az X-en megosztott bejegyzése szerint még mentőt is küldött hozzá.

A fiatal videós betiltott közvetítéseinek története viszont itt még nem ér véget. Mivel Norme a nemhivatalos rekorddöntés után elindított egy másik videós közvetítést a Twitchen, amiről azt ígérte, hogy a világ leghosszabb, alvást megörökítő streamje lesz. A korábban Twitternek nevezett közösségi oldalon megosztott egyik utolsó bejegyzése alapján azonban az eredetileg videójátékok élő közvetítésére kitalált platform ezt a közvetítést is problémásnak látta, és jól le is tiltotta.

Azok kedvéért pedig, akik szeretnének belenézni az élőben közvetített emberkísérletbe, álljon itt a YouTube-on elérhető utolsó fél nap – azaz a negyedik nap második fele.