Sárközi Ákos A Konyhafőnökből való távozásáról: A hír igaz

A séf azt mondja, abban a helyzetben van, hogy megtalálják az új feladatok.

A napokban a Blikk adta hírül, hogy Sárközi Ákos nem szerepel majd A Konyhafőnök új évadában, tudomásuk szerint a séf nem önszántából hagyta ott a produkciót, mindez a csatorna döntése volt. Állítólag egy másik ismert séf veszi majd át a helyét, hogy csatlakozzon Rácz Jenő és Fördős Zé mellé a műsor zsűripultjába.

Az említett értesüléssel kapcsolatban Sárközi Ákos most az nlc.hu-nak adott interjújában szólalt meg először.

A hír igaz, de többet erről nem mondhatok, és nem is szeretnék mondani

– fogalmazott a lap érdeklődésére a séf, hozzátéve: más van most nála fókuszban.

Ezt hozta az élet, de szerintem az nem egy közhely, hogy ha valami elmegy, mindig meg kell keresni az új utakat, új kihívásokat. Ráadásul én abban a helyzetben vagyok, hogy megtalálnak az új feladatok, amiért nem lehetek elég hálás. Az éttermi munkáim mellett hívnak kommunikációs előadásokra, kerekasztal-beszélgetésekre, vezetői továbbképzésekre, ami számomra séfként nagyon megtisztelő. Új projekteken is dolgozom, ami teljesen az enyém, és alig várom, hogy a közönség elé lépjünk vele.

A beszélgetés során a hamarosan induló Sztárbox is szóba került, amivel kapcsolatban a séf elmondta, nincs tapasztalata a bokszban vagy más küzdősportban, a nulláról kezdte a felkészülést a műsorra.

Soha nem szereztem semmilyen harci tapasztalatot. Mégis élvezem, hogy új közegben vagyok, új emberek között, és ki tudja, mit hoznak ezek az új élmények. Nagyon élvezem a rengeteg edzést is, van, hogy nem csak napi egyszer, hanem kétszer is. Év elején például három hónapig vegán étrendet követtem, de amikor elkezdődtek a kemény edzések, jelzett a testem, hogy húsra van szükségem. Bár energikusabb lettem, hallgattam rá, és el is hagytam a vegán étrendet.

Mint mondja, nem fél attól, hogy „beverik az arcát” a ringben, ahogyan attól sem tart, hogy a Sztárboxban való szereplése esetleg árthat a séfszakmai renoméjának.

Én ezt teljesen különválasztom. Bennem most az munkál, hogy szeretnék erőt, inspirációt adni azoknak, akik nézik majd a műsort, hogy 47 évesen is lehet csúcsformába jönni. Én is ismerem azt az érzést, amikor otthon vagyok, elnehezülök, de most felpörgök, és kihozom a legjobbat magamból. Szeretném, hogy lássák: ebben az életkorban is ki tudja magából hozni az ember a maximumot. Meglátjuk, hogy mi sikerül ebből, de én már attól is boldog vagyok, hogy a legjobb tudásom szerint végigviszem ezt a folyamatot. Ez ugyanolyan kihívás, mint bármi más az életben

– tette hozzá.

Kapcsolódó