Ő lett Amerika legszebb nője 2024-ben

A versenyt nagy botrányok előzték meg: például a korábbi győztes lemondott a címéről.

Véget ért a Miss USA idei kiírása, ahol győztest hirdettek: Miss Michigan, azaz Alma Cooper lett Amerika legszebb nője idén, ő végzett Miss Kentucky és Miss Oklahoma előtt. A 22 éves Cooper a Stanfordon végzett, jelenleg az Amerikai Egyesült Államok hadseregénél tölt be hírszerző hadnagy szerepet.

Cooper az Egyesült Államokat fogja képviselni a 2024-es Miss Universe világversenyen, amelyre novemberben kerül sor.

A Miss USA szervezeten belül egyébként számos disznóság ütötte fel a fejét az elmúlt években: bundabotrány, szexuális zaklatási vádak, és a felsővezetést is teljesen lecserélték rövid időn belül. Mindennek tetejébe májusban megtörtént, amire az esemény 72 éves fennállása óta még nem volt példa: a tavalyi győztes, Noelia Voigt bejelentette, hogy lemond a címéről, három hónappal „uralkodási” ideje vége előtt. Rajta kívül UmaSofia Srivastava, a Miss Teen USA (tinédzser szépségverseny, 14-19 év közötti lányoknak) cím birtokosa is úgy döntött, idő előtt visszaadja a koronát.

Minderről itt írtunk hosszan, a mostani győztest pedig alább mutatjuk:

Gilbert Flores / Variety / Getty Images
Gilbert Flores / Variety / Getty Images – Balról jobbra: Miss Ohio, Miss Tennessee, Miss Michigan, Miss Kentucky, Miss Oklahoma.
Kapcsolódó
Amerika legszebbjei fellázadtak a szervezet ellen, ami megkoronázta őket
Kitört a botrány az évtizedes múltra visszatekintő Miss USA szépségverseny körül: a szervezet elnökének lemondását követelik, miután két szépségkirálynő is visszaadta a koronáját.