Két év alatt 80 ezer dollárt keresett a szemétben turkálással – állítja a főállású kukabúvárnak álló texasi anya

29 millió forint nem is rossz pénz. Pláne, hogy nem is kell minden nap a kukázással foglalkoznia.

„Soha nem tudhatod, hogy a boltok mikor dobnak ki dolgokat – ez tényleg csak a szerencsén múlik” – vallja a 2017 óta kukabúvárkodásból élő 34 éves Tiffany Butler, aki saját bevallása szerint az elmúlt két évben közel 80 ezer dollárt (29,3 millió forintot) keresett azzal, hogy munka helyett főállásban az utcákat járja, és kitúrja a mások által szemetes konténerekbe dobott értékes tárgyakat. Majd az interneten értékesíti a szemétben talált szajrékat.

„Soha nem tudhatod, hogy a boltok mikor dobnak ki dolgokat – ez tényleg csak a szerencsén múlik” – idézi a New York Post a kétgyermekes, családjával Texasban élő anyát, aki az elmondása alapján hetente csupán két-három napot szokott kukázással töltetni, mégis havi szinten szinten átlagosan több mint 3 ezer dollárt (1,1 millió forintot) szokott keresni a különleges munkájával.

Ahogy az egyik korábbi cikkünkben írtuk, Butler egy YouTube-videó hatására döntött a pályamódosítás mellett, de azóta ő is népszerű influenszer lett, aki dumpsterdivingmama – azaz Szemétben turkáló mama néven – maga is több mint 3 millió követővel rendelkezik a TikTokon.

Ahol gyakran oszt meg videókat arról, hogy milyen sokféle cuccot dobálnak ki a különböző boltok, és az emberek – a forgalomból kivont chipsektől kezdve, egészen a visszavitt sminkkészleteken és parfümökön át a vadiúj, mégis árcédulával együtt leselejtezett New Balance cipőkig, vagy az ezeknél is sokkal értékesebb tárgyakig bezárólag.

@dumpsterdivingmama WELL... THIS WAS A FIRST!!! #DUMPSTERDIVINGMAMA #DUMPSTERDIVER #DUMPSTERDIVING @Daniel Roach ♬ original sound - ᴅᴜᴍᴘꜱᴛᴇʀᴅɪᴠɪɴɢᴍᴀᴍᴀ

A főállású kukabúvár természetesen nem csak úgy véletlenszerűen szokott kincseket keresni. Amellett, hogy alapvetésnek veszi, hogy mindig viseljen kesztyűt, általában olyan konténereket szokott kinézni magának, amik a jó minőségű termékeikről ismert üzletek mögé vannak kihelyezve.

Tiffany Butler már közel nyolc éve foglalkozik kukabúvárkodással. Eleinte csak hobbiként tekintett rá, de aztán rájött, hogy több pénzt tud így csinálni, mintha egy hagyományos értelemben vett munkahelyen dolgozna. Ráadásul szinte mindenféle kidobott holmival találkozott már a kukabúvár pályafutása alatt. „Ha meg tudod nevezni, valószínűleg megtaláltam már valamikor” – büszkélkedett Butler.

Bár legtöbben azért szoktak rácsodálkozni a a fiatal anya életmódjára, mert nem tartják túl higiénikusnak a kukákban való turkálást, sokan vannak olyanok is, akik azt hiszik, hogy illegális, amit Butler csinál. De ahogy az alábbi videóben részletesen is kifejti:

a lakóhelyén, Texas államban teljesen jogszerűnek számít a mások szemetében való kutakodás.

@dumpsterdivingmama

LISTEN CAREFULLY...

♬ original sound - ᴅᴜᴍᴘꜱᴛᴇʀᴅɪᴠɪɴɢᴍᴀᴍᴀ