Rosszul töltjük ki a sörünket egy szakértő szerint

Augusztus 2-án volt a Nemzetközi Sörnap, ez alkalomból érdemes felülvizsgálni az ismereteinket.

Az egész világ az olimpiára figyel, sokan így elmehettek egy fontos ünnep mellett: augusztus 2-án volt ugyanis a Nemzetközi Sörnap, amelyet minden évben a hónap első péntekjén tartanak. Ez alkalomból felidézte a Mirror, hogyan is kell kitölteni az italt az üveből.

Eddig az uralkodó módszer szerint ferdén meg kell dönteni a poharat, majd lassan belefolyatni a sört, hogy az ital ne legyen túlságosan habos. Egy TikToker szerint viszont nem ez a jó módszer, hisz így jóval több szénsavval terheljük meg a gyomrunkat. Az oldalon @timthetankofficial néven szereplő felhasználó meg is mutatta, mit kell csinálni.

@timthetankofficial Replying to @willit22 You’ve been pouring beer the wrong way! #fypシ #party #drink #bartender #tipsandtricks #beer #foam ♬ original sound - timthetankofficial

A sört úgy ahogy van, kitölti a pohárba és megvárja, míg leülepedik a hab, majd rátölti a maradékot. Így persze sokkal több hab lesz, de némi várakozás után összeáll a tökéleset sör, amelynek nagy előnye, hogy kevésbé puffaszt, mintha a hagyományos módszerrel töltenék ki.

A tiktoker szerint a régi módszer után „dagadtnak érzi magát” az ember, az ő technikájával viszont úgy nem lesz hab, hogy még jobb érzés is lesz meginni.

Tim nem csak a sörrel kapcsolatban osztotta meg tanácsait, a közösségi oldalain szinte minden itallal kapcsolatban megnyilatkozott már.

Az „italszakértőt” több mint 1,2 millióan követik az Instagramon, például azért, hogy megtudják, hogy érdemes kólát inni.


Érdemes tehát hallgatni rá sörügyben is, azért is, mert egy sör-sommelier szerint szintén úgy kell kitölteni a sört, ahogy a tiktoker javasolta, hogy az extra szénsav ne okozzon problémát.