„Ne aggódj, élek, de a hajó elsüllyedt” – magyar utas is volt a Vörös-tengerben elmerült luxushajón

A 36 éves orvosnő és francia párja nem sérültek meg a balesetben.

Az egyiptomi Marsa Alam közelében június 26-án egy zátonyra löktek a nagy hullámok egy luxushajót, ami emiatt megsérült, majd süllyedni kezdett. A fedélzetén a legénységen kívül 24 turista tartózkodott, de mindegyiküket sikerült kimenteni, mielőtt a 40 méter hosszú jármű elsüllyedt – írta meg még júniusban a Dive Magazine, amely szerint a 24 turista francia volt, ám a Telex most megtudta, hogy a fedélzeten volt egy magyar állampolgár is, méghozzá egy 36 éves orvosnő.

A luxushajón tartózkodó turisták, köztük a magyar nő is búvárkodni ment a hajóval, a programot egyhetesre tervezték, a baleset idején még több nap lett volna hátra belőle. A baleset az esti órákban történt, kilenc órába telt, mire a mentőhajók a parton ki tudtak kötni. A fedélzeten tartózkodó búvárokat és a személyzetet evakuálták.

Ne aggódj, élek, de hajó elsüllyedt

– idézi a Telex a magyar turista üzenetét, amit az orvosnő a húgának írt.

A portálnak a hajóról kimenekített magyar orvosnő testvére azt mondta: ahogy mindenkit, úgy a nővérét is kihallgatták a rendőrök az ügyben. „A nővéremnek és a francia párjának szerencséje volt, mert amikor a legénység elkezdte a kimenekítést, akkor a kezükbe akadt kisebb táskákat felkapták, és köztük voltak a nővéremék táskái is. Igaz, a drága búvárfelszerelésük nekik is odalett, de így is jobban jártak, mint azok, akik mezítláb értek partra, és minden cuccuk a hajón maradt.”

A balesetről beszámoló egyiptomi Ahram Online azt írta: Egyiptom különböző intézkedéseket hajt végre korallzátonyainak védelme érdekében, többek között bójákat telepít, hogy megakadályozza a hajók lehorgonyzását a sérülékeny területeken.