Akár húsz évre is börtönbe kerülhet Sean Kingston énekes

Távközlési csalás miatt emeltek vádat ellene. Az ügybe még Justin Biebert is belekeverte.

Pénteken vádat emeltek Sean Kingston amerikai–jamaikai származású reggae-énekes és édesanyja ellen Miamiban, írja a Variety. A vád szerint egymillió dolláros távközlési csalást követtek el (az amerikai jogban wire fraudnak hívják, mikor valaki a távközlés bármely formáján keresztül – pl. telefon, távirat, fax vagy internet – ver át másokat), ha mind a hat vádpontban elítélik őket, akár 20 év börtönre is számíthatnak, ez ugyanis a legmagasabb kiszabható büntetés ilyen eseteknél.

A 34 éves énekes 61 éves édesanyjával, Janice Turnerrel együtt jelent meg a bíróságon, miután májusban letartóztatták őket egy nagyképernyős tévé ellopása miatt. Az ügy azóta eszkalálódott:

most már azzal vádolják őket, hogy egy olyan hálózat tagjai voltak, mely hamis dokumentumokkal csapott be eladókat, akik csúcskategóriás járműveket, ékszereket és más termékeket kínáltak eladásra.

A floridai ügyészi hivatal szerint a vádlottak „jogtalanul gazdagodtak meg azáltal, hogy hamisan azt állították, banki átutalásokat vagy más pénzátutalásokat hajtottak végre”. Az ügyészség szerint olyan banki kifizetéseket kezdeményeztek, amik valójában soha nem történtek meg, és ennek eredményeképpen több mint 1 millió dollárnyi vagyontárgyat halmoztak fel.

Kingston legismertebb slágere a 2007-es Beautiful Girls, de Justin Bieberrel is voltak együttműködései. Annak a magánszemélynek az ügyvédje, aki eredetileg beperelte Kingstont, azt mondta, az énekes „egy forgatókönyvet használ, aminek részeként azt mondja, hogy Justin Bieberrel dolgozik együtt, és éppen egy nagy show-t tervez, bérelt lakásban lakik, ami nem az övé, és a hírnevét kihasználva édesgeti magához az embereket, hogy odaadjanak neki dolgokat anélkül, hogy ő fizetne érte, aztán egyszerűen nem fizet”.

Címkék: sean kingston