Pápai Joci 12, Gáspár Laci 13 évesen kezdett el dolgozni annak idején

Első munkahelyeikről meséltek.

Nemrég az RTL stábja kérdezett meg hazai hírességeket, köztük Pápai Jocit és Gáspár Lacit is arról, mi volt az első munkájuk. Mint kiderült, a két zenésznek annak idején igen korán el kellett kezdenie dolgozni.

Pápai Joci elmondta, hogy 12 éves volt, amikor a húga megszületett, ekkor pedig édesapjuk eldöntötte, hogy csak a babával szeretne foglalkozni, így 18 éves bátyjával vették át a család régiségkereskedését. A téma kapcsán hangsúlyozta, szerinte fontos, hogy a fiatalokat arra inspirálja, hogy dolgozzanak és belepillantsanak abba, mivel jár az, amikor meg kell kell szerezni a pénzt.

Én biztos, hogy arra fogom sarkallni a gyerekeimet, hogy minél előbb belelássanak a munka világába. Nem akarok elkényeztetett gyerekeket nevelni. De azt hiszem, jó úton járok

– jelentette ki az énekes.

Gáspár Laci a riportban arról számolt be, hogy neki 13 évesen kellett kényszerből munkába állnia. Mint mondta, 17-18 évesnek tűnt akkoriban, így megengedték neki, hogy építkezéseken dolgozzon.

Felvettek ilyen építkezésekre meg különböző helyekre. Hogy amikor kezdődik a suli, tudjak magamnak venni cipőt, melegítőt meg farmert. Ez nem annyira jó, de mégis úgy mondom el, hogy büszke vagyok rá. Örülök annak, hogy tudom, hogy mi az a munka. Szerintem azt egy embernek jó tudni, egy gyereknek is jó tudni, hogy mi az, amikor apu meg anyu elmegy dolgozni, és nem csak úgy történnek a dolgok, hogy mindent kapunk, hanem meg kell érte dolgozni. Mindenért meg kell dolgozni

– magyarázta az X-Faktor mentora, aki korábban elmondta, hogy 16 évesen bányában is dolgozott.

Kapcsolódó
Gáspár Laci fiatalon bányában is dolgozott: Büszke vagyok rá, hogy ilyen munkákban is volt részem
Vízvezeték-szerelőnek tanult, de mindig a zenélés volt a nagy álma.