Palik László a Legyen Ön is milliomos! vezetéséről: Vágó Pistának és nekem ugyanaz az eredetünk

Nincs benne félelem a kvízműsor vezetését illetően.

A TV2 a héten jelentette be, hogy Palik László fogja vezetni a Legyen Ön is milliomos! című kvízműsort a következő televíziós szezonban. A csatorna régi-új műsorvezetője (Palik 2021-ben távozott a TV2-től) saját, Palikék Világa című YouTube-csatornáján, különkiadásban beszélt tévés visszatéréséről állandó munkatársával, Wágner Tamással, aki kreatív producerként segíti majd őt a műsorfolyamban.

A videóban Palik elárultaPavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatójának kérésére vállalta el az újjáélesztett műsor vezetését.

Bementem hozzá az irodájába, és mindenfajta körítés nélkül ő mondta, hogy nagyon szeretné, ha újra a csatornán lenne a Legyen Ön is milliomos!, ikonikus vetélkedő, és azt szeretné, ha én lennék a műsorvezetője. Na, innentől jönne a sajtónyilvános rész, hogy: gondolkodtam, hazamentem, a családommal megbeszéltem, kutyát is megkérdeztem, fölvonultam a hegyekbe, hogy elemezzem… Ehelyett néztem a szemét, és mondtam, hogy: »Juhhé, igen!«

– elevenítette fel a történteket Palik, hozzátéve: ő is nagyon szerette nézőként ezt a műsort.

Mint mondta, maga a felkérés is megtiszteltetés.

Azt gondolom, hogy – sajnos most már azt kell mondanom, hogy a néhai – Vágó István után csinálni ezt a műsort, amit ő tett Magyarországon ikonikussá sok-sok éven keresztül, ez már magában megtiszteltetés.

Vágó István 2000 és 2008 között vezette a vetélkedőt az RTL Klubon, ahol nagy sikerrel futott, azóta pedig több műsorvezetővel is visszatért, de sosem lett újra nézett. Vezette a műsort Fábry Sándor, Friderikusz Sándor, majd legutóbb 2019-ben Gundel Takács Gábor immár a TV2-n. Elődeiről Palik így nyilatkozott:

Mind kiváló szakemberek, szaktársaim, és azt gondolom, büszkeség utánuk beülni egy székbe, mert mindannyian egy életutat tettek már le az asztalra. Ha azt kérdezed, van-e bennem félsz ezt a dolgot illetően, furcsa módon soha nem gondolkodtam így a műsorról

– mondta, majd hozzátette: hazudna, ha azt mondaná, nem nézett meg rengeteg adást Vágó István vezetésével. Miután megnézte ezeket az epizódokat, úgy érezte, érti a feladatot.

Valószínűleg azért tudom ezt mondani relatíve nyugodtan, mert Vágó Pistának és nekem ugyanaz az eredetünk. Valójában külön életfázisban, külön korban, de mind a ketten mondhatjuk azt, hogy Vitray-tanítványok vagyunk, voltunk. Ezért aztán ahogy uralta azt a teret Pista, én azt értem, mert ezt tanultam, ezt lélegeztem be, a majd’ négy évtizednyi televíziós pályafutásom alatt ez vált a rendszerem részévé.

Emiatt félelem nem, csak pozitív izgalom van benne, mondta.

Később arról is beszélt, hogy szerinte egy tudásalapú kvízműsornál elengedhetetlen, hogy a házigazda művelt legyen. „Én gyerekkorom óta imádok olvasni, imádok a dolgok mögé látni, imádok keresni” – mondta ezzel kapcsolatban, majd úgy folytatta, a folyamatban fog kiderülni, elég okos-e ehhez a szerephez, illetve a nézők fogják eldönteni, „nagy-e ez a kabát”.

A műsor magyarországi története során eddig egyetlen ember vitte el a fődíjat, 18 évvel ezelőtt.

Kapcsolódó