Azahriah tavalyi éve meghozta a gyümölcsét: 188 milliós osztalékot vehetett ki cégéből

Hasít a Geminia Kft., aminek az énekes az ügyvezetője és tulajdonosa.

Július 11-én Azahriah Geminia Kft. nevű cégének 2023-as pénzügyi beszámolója is felkerült az Elektronikus Beszámoló Portálra. A 2022 júniusában alapított cég egy évvel korábban 60 milliós bevételt és 53 milliós profitot tudhatott magáénak, ám a zenész fokozódó népszerűségével a 2023-as bevételei is jelentősen megnőttek.

Azahriah cége 304 millió forintos bevétellel zárt, 241 milliós adózott eredménnyel. Ennél sokkal érdekesebb, hogy osztalék kifizetéséről is döntöttek. Mint a kiegészítő dokumentumból kiderül:

„A 2023. üzleti évben keletkezett 241 milliós adózott eredmény felhasználására vonatkozóan 188 millió forint osztalék kerül jóváhagyásra.”

Noha az Optenbe ezek az adatok még nem kerültek fel, onnan az derül ki, a cégnek továbbra is Baukó Attila, azaz Azahriah a tulajdonosa és ügyvezetője egyben.

Mint ismeretes, – a legutóbb Szerbiában problémákba ütköző – Azahriah idén három telt házas koncerttel töltötte meg a Puskás Arénát, illetve a YouTube-on és a Spotify-on is a leghallgatottabb előadó a magyar nézők körében.

A legtöbbet streamelt hazai dal: Azahriah Introvertált dala, amely több mint 13 milliószor került lejátszásra – kétszer annyiszor, mint az előadó 2022-es listaelső Pullupja. Azahriah hegemóniáját jól mutatja, hogy a magyarok által hallgatott listák esetében mind az összesített, mint a hazai listáknál az első tíz helyre nyolc dala fért fel.

Korábban azt is elmondta, mire költi a pénzt, amit keres:

Ezek már olyan összegek igazából, hogy nem is nagyon találnék impulzust abban, hogy elköltsem. Max, ha szerencsejátékoznék vagy valami végtelen pénz nyelőcsőben találnám meg az élvezetemet, akkor biztos, hogy el tudnám költeni. Egyébként ez nekem olyan mennyiségű pénz – nyilván meg se közelíteni az igazi gazdagokat –, hogy nem tudom már mire költeni.

A 24.hu-n rendszeresen foglalkoztunk celebek céges adatainak bemutatásával, ezek itt olvashatók el, melyek között ott a Schobert család, Kasza Tibi, Majka és Sebestyén Balázs cégeinek beszámolója is.

Kapcsolódó