Mínusz 70 fokban, távol a civilizációtól él „a világ legmagányosabb embere”

Gyakran sétálnak el farkasok és medvék a szibériai férfi háza mellett.

Egy orosz férfi húsz évvel ezelőtt úgy döntött, hogy hátrahagyva faluját, a civilizációtól távol, teljesen egyedül éli le az életét Szibéria egy eldugott pontján – írja a LadBible.

A jelenleg 67 éves Samuil azután határozott a remetéknek való élet mellett, hogy elveszítette családját, és egy olyan helyre költözött, ami öt órányi járásra található a legközelebbi emberlakta településtől.

Őszintén szólva nem szerettem a faluban élni. Megszoktam, hogy itt élek. Nem akarok elmenni

– állítja a szibériai férfi, akinek egyetlen rendszeres kapcsolata a külvilággal egy saját gyártású akkumulátorral működő rádió.

Bár az emberek nem jakut lovak, amelyek a mínusz 70 fokot is simán kibírják, Samuil minden jel szerint sikeresen megküzd a faggyal, még ha reggelente arra is ébred a nem megfelelően hőszigetelt ablakai miatt, hogy megfagyott a haja. A világ legmagányosabb embereként emlegetett férfi időnként visszasétál a civilizációba, hogy táplálékot szerezzen, de többnyire a saját maga által elejtett nyulak jelentik a fő húsforrását, amiknek tárolásához a természet adta körülmények miatt fagyasztóra sincs szüksége, viszont vigyáznia kell, nehogy odacsalogasson vele medvéket és farkasokat.

Sok medvét láttam elhaladni a házam mellett. Sétálgatnak a házam körül. A kutyáim mindig ugatnak. Hála istennek, nem jönnek be, nagyon veszélyesek lehetnek

– meséli Samuil a róla készült videóban.