Lilu Rákay Philipről: Tisztelem, hogy első perctől kezdve ezt az értékrendet képviselte, nekem tévésként volt etikai problémám

Rákay pár hete azt nyilatkozta, annak idején Lilu gerjesztett ellenséges hangulatot ellene a Z+-nál, miután kiállt Orbán Viktor mellett. A műsorvezetőnő most elmondta a saját verzióját.

Lilu volt a Partizán hétindító reggeli műsorának vendége. A Kérdések nélkül nincs változás hétfői részében a műsorvezető karrierje kezdetéről, a Z+-os időkről is mesélt. Mind mondta, a zenetévé indulásakor, az ezredfordulón nagyon menőnek érezték magukat, majd hozzátette: „Gondolj bele, mennyire lehettünk hülyék és nagyképűek 21-22 évesen!”

Gulyás Márton elmondta, a műsorba Rákay Philipet is meghívták, ő azonban ezt nem fogadta el. Ezután arról az interjúról beszéltek Liluval, melyben Rákay azt mondta, mikor 2002-ben kiállt Orbán Viktor mellett egy Kossuth téri nagygyűlésen, az egész médiaszakmát magára haragította.

Elfogyott körülöttem a levegő, ennek első precedense volt, hogy az általam is alapított Z+ egyik műsorvezetője, Lilu által gerjesztett hangulatban összehívták a vezetőséget és számon kérték rajtam szereplésemet

fogalmazott egy áprilisi interjúban Rákay Philip.

Lilu a Partizán műsorában elmondta: eddig direkt nem reagált egykori kollégája nyilatkozatára, de megemlítette, hogy azok a főcímek, amik szerint ő rúgatta ki Rákayt a zenetévéből, csúsztatnak; ezt még maga az interjúalany sem állította.

„Nekem Philippel jó volt a viszonyom mindig, én nagyon kellemesen emlékszem a közös munkára. Mi rengeteget röhögtünk együtt. Ugyanazon röhögtünk, ugyanazokat a zenéket szerettük. Nekem talán vele volt az egyik legjobb viszonyom” – emlékezett vissza Lilu, majd elismerte, hogy 2002-ben jelen volt egyfajta politikai feszültség a kereskedelmi csatornánál, és ő mindig jobban érdeklődött a közélet iránt, mint a többiek.

Az valóban úgy volt – és ezt Philip nagyon jól el is mondta –, hogy én akkor kezdeményeztem egy olyan értekezletet a vezetőséggel, ami arról szólt, hogy én kifejeztem az aggályomat azzal kapcsolatban, hogy szerintem ennyire erősen benne lenni a pártpolitikában egy zenetévés műsorvezetőnek nem szerencsés, hiszen első szavazókhoz beszélünk. Sokkal feketébb és fehérebb, kevésbé volt árnyalt a világ, mint most. Az a Kossuth téri rendezvény egy irgalmatlan nagy dolog volt, arról mindenki tudott. Az nem egy véleményes dolog volt, hogy ott Philip hogy van jelen. Egyébként én azt őszintén tisztelem, hogy Philip első perctől kezdve ezt az értékrendet képviselte. Ő nem megélhetési fideszes, hanem ez abszolút az ő értékrendje volt. Nekem az etikai problémám mint tévés volt

– magyarázta Lilu.

Mint mondta, akkor is lehetett tudni, hogy nagyon más az értékrendjük Rákayval. „Én teljesen tisztán emlékszem erre az értekezletre, ahol elmondom, hogy szerintem ez nem oké. Nyilván ez neki akkor rosszulesett, és azért örültem volna, ha eljön, mert tök jó lett volna erről beszélni. Szerintem nagyon szexi dolog lett volna, ha mindenki látja, hogy két haver tud beszélni régi sérelmekről vagy megélésekről” – tette hozzá a műsorvezető.

Pontosan az volt a problémám, ami most azzal, amikor egy híradós elmondja, kire kéne szavazni. Egyszerűen etikátlan tévézés ez számomra. És akkor kicsiben, fiatalként ugyanez volt, csak a zenetévére kivetítve

– zárta le a témát Lilu.

Kapcsolódó