Schobert Lara: A legtöbben azt hiszik, apuci elkényeztetett pici lánya vagyok, aki egész nap nem csinál semmit

Büszke rá, hogy meg tud állni a saját lábán.

Schobert Larával készített interjút a Glamour, melyben a mostanság edzőként tevékenykedő influenszer egyebek mellett szüleihez, Rubint Rékához és Schobert Norbihoz fűződő viszonyáról is beszélt. Mint elmondta, mindig tudatosan élt, és mióta önállósult és egyedül hoz döntéseket, még inkább felértékelődtek bizonyos dolgok az életében.

„Három éve önállóan élek, és egzisztenciális szempontból sem szerettem volna rájuk támaszkodni. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne segítenének vagy támogatnának” – mondta el szüleiről Schobert Lara.

A legtöbben azt hiszik, apuci elkényeztetett pici lánya vagyok, aki egész nap nem csinál semmit. Én viszont büszke vagyok rá, hogy egyedül is megállom a helyem a világban. Az emberek egy része mégis fenntartja téves előítéleteit velem kapcsolatban, bírálják az általam készített tartalmakat, a munkámat és az edzői tevékenységemet is, miközben én mindkettőbe maximálisan beleteszem az energiát.

Mint mondta, őt úgy neveltek, hogy a kitűzött célokért meg kell küzdeni, sokszor még a maximumon felül is bele kell tenni a munkát. Ő ezért ennyire céltudatos, mert tudja: neki kell megteremteni magának azokat a dolgokat, amikre szüksége van.

Arról, hogy gyerekként milyen volt megélni, hogy a szülei ismertsége révén rá is több figyelem hárult, Schobert Lara azt mondta, kettős érzései vannak ezzel kapcsolatban. Egyrészt jó, hogy megismerik és kíváncsiak rá, ugyanakkor óriási terhet is jelent.

Számtalan helyzetben tapasztaltam, hogy az ismertségem miatt nekem még magasabbra teszik a lécet, magasabb az elvárás velem kapcsolatban, ezáltal sokkal többet kell teljesítenem. Szeretném, ha az emberek megismernének, kivívnám az elismerésüket, ezért is érzem fontos feladataim egyikének, hogy önállóan is letegyek valamit az asztalra. Közben próbálom kizárni a negatív dolgokat az életemből, és csak a jóra koncentrálni.

Bár most egy időre ismét hazaköltözött, jövőre szeretne újra külön élni a családjától, egyedül próbálgatni a szárnyait. Úgy véli, egy bizonyos érettség után az embernek szüksége van egy saját térre, fontos a privát szféra megteremtése. „Én akkor éreztem magam felnőttnek, amikor először kellett fizetnem a rezsit, saját magamnak kellett bevásárolnom, mindenféle fontos kérdésekben egyedül kellett döntenem” – fejtette ki álláspontját.

Jövőbeli tervei között szerepel, hogy még nagyobb sikereket érjen el edzői és tartalomkészítői karrierjében. Hozzátette:

Szeretném felépíteni a saját imázsomat, hogy végre ne a szüleim, hanem a személyem keltse fel az emberek érdeklődését. Rengeteg feladat áll még előttem. Tudom, hogy nem lesz egyszerű az út. Hiszek magamban, szerintem ez egy jó kiindulás ahhoz, hogy egyszer révbe érjek.

Címkék: schobert lara