Vendégségben a gazdánál: falusi üdülés Ausztriában

Nyaraláskor különösen fontos, hogy megtaláljuk a tartalmas kikapcsolódás és a pihenés megfelelő koktélját. Akár egyedül, párban vagy csoportban érkezünk, a falusi üdülés során nem tudjuk nem észrevenni, hogy a dolgok másképp is működhetnek – stressz, határidők és képernyők nélkül.
© Urlaub am Bauernhof/ Punkt-Komma – Egy falusi szálláshelyen az életet a maga eredetiségében tapasztalhatjuk meg

Reggelente a falusi szálláshely konyháját a frissen sült kenyér és a kávé illata járja át. A gyerekek – és gyakran a szülők is – ébredés után azonnal gumicsizmába bújnak és rohannak az istállóba. A házaknál a sonka és a sajt vagy saját termék, vagy egy szomszédos gazdaságból származik, míg a fűszerkertben leszedhetjük egy ízletes limonádé vagy egy finom szendvicskrém alapanyagait.

© Urlaub am Bauernhof/Daniel Gollner – Aki egyszer már adott szénát az állatoknak vagy segített a szüretelésben, soha többé nem akarja kihagyni ezt az élményt!

A játszótér és az istálló között nincs helye az unalomnak: nevetünk és beszélgetünk vagy társasjátékozunk. Az idősebbek és a fiatalabbak együttélése az apartmanokban is remekül tud működni, ahogy a házigazda családok esetében. Az akadálymentes kialakításnak hála errefelé a kerekesszékek, járókák, babakocsik és futóbiciklik ugyanolyan magától értetődnek, mint a hegyibringák és a túrabakancsok.

© Urlaub am Bauernhof/Bernd Suppan – Egy falusi szálláshely a nyugalom szigete

Az ausztriai falusi üdülés egyik legpraktikusabb tulajdonsága, hogy sok kirándulóhely karnyújtásnyira van. Soha nincs túl messze a környékbeli fürdőtó vagy patak – a hegyek és az alpesi legelők amúgy is túrázásra és kerékpározásra csábítanak.

© Urlaub am Bauernhof/ Punkt-Komma – A gazdák saját készítésű termékeiket kínálják, így joggal bízhatunk a termékek kiváló minőségében.

Egy falusi szálláshelyen a természet már az ajtó előtt elkezdődik: a fűszerkertben, a réten és az istállóban. A természettel és az állatokkal való találkozás itt csak úgy megtörténik és ez a találkozás mindig a tiszteleten alapul. A felnőttek kíváncsisága is hirtelen újraéled, amikor az erdőpedagógusok a fákról és az erdei rovarokról mesélnek. A családok együtt kereshetnek állatnyomokat, gyűjthetnek leveleket és építhetnek gátat a patakban. Ezek a közös élmények maradandók, még jóval az üdülés után is velünk vannak.

© Urlaub am Bauernhof/ Punkt-Komma – Egy falusi szálláshelyen töltött üdülés a gyerekeknek is hatalmas kaland

Az életet akkor érezhetjük igazán, amikor mezítláb gázolunk a patakba, vagy fűszernövényeket szedünk a kertben. Töltőre tennéd magadat? Akkor irány Ausztria, irány a falusi üdülés!

További információk, szálláshelyek és foglalás: https://www.austria.info/hu/nyar-ausztriaban/falusi-udules

Címkék: Ausztria