III. Károly először adott ki nyilatkozatot azóta, hogy kiderült, rákkal küzd

Köszönetet mondott népe támogatásáért.

A Buckingham-palota hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy a 75 éves III. Károlynál rákot diagnosztizáltak. Orvosai a prosztataműtétjét követő diagnosztikai vizsgálatok során azonosították a betegség egyik formáját, a kezelését pedig azonnal megkezdték.

Idősebbik fia, Vilmos herceg, majd a felesége, Kamilla királyné után a minap a király is közleményt adott ki, köszönetet mondva minden támogató üzenetért és jókívánságért, melyeket az elmúlt napokban kapott.

Mindazok, akiket valaha érintett a rák, tudják, hogy az ilyen kedves gondolatok jelentik a legnagyobb vigaszt és bátorítást. Ugyanilyen bátorító azt hallani, hogy a saját diagnózisom megosztása hogyan segítette elő a közvélemény megértését, és hogyan világított rá mindazon szervezetek munkájára, melyek a rákbetegeket és családjaikat támogatják az Egyesült Királyságban és szerte a világon. Fáradhatatlan gondoskodásuk és elkötelezettségük iránti egész életre szóló csodálatom most, a személyes tapasztalataim nyomán még nagyobb

– zárult III. Károly Instagramon közzétett nyilatkozata.

A BBC szerint a király jelenleg a család sandringhami birtokán tartózkodik. Hogy a betegség mely típusával küzd, nem hozta nyilvánosságra a palota, azt viszont megerősítették, hogy nem prosztatarákról van szó.

Kapcsolódó