„Már nem bírom a szenvedést” – Molnár György Elefánt a fájdalmai miatt tíz méternél többet nem tud egyhuzamban sétálni

Bár korábban elzárkózott a gerincműtéttől, most azt mondja, ha kell, hajlandó alávetni magát a procedúrának.

Molnár György Elefánt, az Omega együttes gitárosa hónapok óta gyengélkedik: nyár elején nem szűnő mellkasi fájdalom miatt hívott magára mentőt, majd elmondta, szédüléssel is küzd. Bár több vizsgálaton is járt, orvosai nem jöttek rá, mi okozza a panaszait, később pedig a gerincsérve is kiújult. Két héttel ezelőtt úgy nyilatkozott, csak fájdalomcsillapítóval tud létezni, és már nem képes menni, ülni vagy mozogni.

A zenész most a Blikknek mesélt arról, hogy elkészült új, Az utolsó mohikán című dala, amit nagyon szeretne élőben előadni, talán utoljára lépve a közönsége elé – a fájdalmai viszont továbbra sem csillapodtak.

Majd a Jóisten, na meg az orvosok eldöntik, hogy játszhatok-e. Átestem megannyi betegségen, s amikor azt gondolhatnám, hogy tessék, legyőztem ezt is meg azt is, akkor mindig jön valami más… Most a gerincem, amely miatt négy éve szenvedek, okoz olyan fájdalmat, hogy tíz méternél messzebbre nem tudok elmenni. Megkerestem egy ismert idegsebészt, s ő elintézte nekem, hogy október 31-én megröntgeneznek és MR-vizsgálatnak vetnek alá. Aztán majd a leletek birtokában megmondja, mi a teendő. Ha műteni kell, azt is vállalom. Már nem bírom a szenvedést. Remélem, mindez nem befolyásolja majd, hogy ott legyek a Barba Negrában

– mondta a lapnak a Molnár, hozzátéve: a dal egyfajta tisztelgés a múltja, az élményekkel teli élete és az úgynevezett beatnemzedék előtt.

Kapcsolódó