Sárvár – ahol nem ér véget a nyár!

Sárvár hazánk egyik kedvelt, nagy múltú fürdőhelye. Természeti szépségével, gyönyörű várával, zenei rendezvényeivel és változatos szabadidős programjaival igazi pihenést kínál a látogatóknak. A hangulatos nyugat-dunántúli kisváros idegenforgalmi vonzerejét meghatározóan a Nádasdy-vár és a két minősített gyógyvíz adja. A hétköznapi rohanó világban ősszel a nyugalom szigete Sárvár. Az Arborétum kanyargó ösvényein a színes levelek ropognak lábunk alatt, a Csónakázó tó melletti nádasokból kiszűrődő békazene feledteti minden gondunkat. Nem is beszélve arról, ha ezt a kellemes sétát még egy kis fürdőzéssel fűszerezzük…

Sárváron az sem baj, ha hűvös-esősre fordul az idő, a fedett fürdőben akkor is úgy érzi magát az ember, mintha a nyárba csöppent volna vissza.

Sárvár nem véletlenül az egyik legnépszerűbb fürdőhely. Valószínűleg azért, mert azon túl, hogy kiváló gyógyvízzel és gyógyászati szolgáltatásokkal várja vendégeit, a fürdő valóban gyermek- és családbarát, s ez nem csak egy jól hangzó szlogen. Itt minden megtalálható, ami egy családi fürdőzéshez kell: a különböző méretű csúszdák, pancsolók, vízi játékok valósággal elvarázsolják a gyerekeket, a nagyobbak pedig az óriáscsúszdákon, az élménymedencében vagy a hullámmedencében vezethetik le az energiájukat. A sok vizes élmény mellett pedig ott a csendes gyógyvizes rész, a szauna-világ és a wellness centrum, ahol pihenve töltődhetnek fel a gyerkőcök nélkül érkezők is. Különleges élményben lehet részünk, ha kipróbáljuk valamely kényeztető wellness kezelést. Csak hogy néhányat említsünk: csokoládé masszázs, Kleopátra fürdő, virágvarázs masszázs, lávaköves masszázs, mentás lábpakolás… már így felsorolva is fantasztikusan hangzik, hátha még kipróbáljuk! A modern gyógyászati részlegen a kiváló minőségű gyógyvíz jótékony hatása szakképzett terapeuták, reumatológus szakorvos tudásával, korszerű berendezésekkel egészül ki, melyek garantálják a biztos sikert a mozgásszervi, izületi problémák esetén.

Egészségben fürdőzve

A kitűnő minőségű, 1 200 méter mélységből előtörő, különlegesen selymes sárvári gyógyvízzel töltött medencékben megpihenhet a test és lélek, feledve a hétköznapok gondjait. A 43°C-os alkáli-hidrogén-karbonátos gyógyvíz főként nátrium-kloridot, hidrogén-karbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont azonban nem. Kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációra, sportsérülések utókezelésére, neurológiai tünetegyüttesekre és prevencióra, illetve izomlazító fürdésre is.

Személyre szabott szolgáltatás

A fürdőkúrát gyógyászati kezelések teszik teljessé. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő modern gyógyászati részlegen kiváló reumatológus szakorvos és szakképzett terapeuták gondoskodnak a megújulásra vágyó vendégek jó közérzetéről. Bár a klasszikus fürdőkúrák akár több hetesek is lehetnek, azoknak is érdemes célzott kezeléseken részt venni, akik csak néhány napra tudnak kiszakadni a mindennapok taposómalmából. Ezekről akár a fürdő szakorvosával is konzultálhatunk, aki személyre szabottan állítja össze az optimális kezeléseket, válogatva a fürdő balneoterápiás-, fizio- és elektroterápiás kezelései, valamint az alternatív terápiás módszerek és masszázsok közül.

Minden egy helyen

Ha rövid időre érkezünk, fontos szempont, hogy a fürdő közel legyen. Erre kínál megoldást a négycsillagos VitalMed Hotel Sárvár, mely közvetlenül a fürdő épületében található. Október 31-ig kedvezményes Őszi csomagot is rendelhetünk, mely már 1 főre is elérhető, akár 1 éjszaka foglalása esetén is, 2 teljes napra érvényes fürdőbelépővel. A csomag ára nemcsak a szálláshelyet és a bőséges büféreggelit illetve a kávé és tea bekészítését a szobában tartalmazza, hanem az ott tartózkodás ideje alatt a fürdőn túl korlátlan belépőt a szaunavilágba és fitnesz részlegbe, valamint egy 20’ perces Vitalizáló masszázst és kétórás kerékpárhasználatot is, hogy kedvünkre fedezhessük fel Sárvárt, ezt az elbűvölő kisvárost.