Kajdi Csaba a Kern-ügy kapcsán: Ha ismertségre teszel szert, sajnos a társadalom elvárja tőled a példamutatást

Szerinte az emberek nem veszik figyelembe, hogy az ismert emberek is ugyanolyan halandók, mint mások, ergó hibázhatnak.

Másodszor kapták lencsevégre Kern Andrást, amint az egyik belvárosi pékség bejáratáig hajt a kocsijával, majd a járdán, tilosban áll meg, amíg beszalad az üzletbe. Kern később úgy fogalmazott, „jó volna oda egy parkoló”.

A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely a Facebook-oldalára kitett posztban Kern András nevének említése nélkül azt írja:

Ezzel az ismert művész veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladatuk tahóparkoló autók kerülgetése.

Kajdi Csaba nem maradt néma a Sláger FM-en, mikor az ügyről kérdezték:

Nekem erről az a véleményem, elvonatkoztatva a Kern Andrástól, a saját példámon, hogy sajnos az van, hogyha te ismertségre teszel szert, akkor tőled a társadalom elvárja a példamutatást. Ez egyrészt jogos, de a másik oldalon te is egy halandó ember vagy. Tehát neked nem lehet gyorshajtani, te nem foghatod meg a telefont, te nem ihatsz az autóban. Tőled elvárnak mindent, te nem lehetsz átlagember onnantól kezdve

hallható a VIASAT3 videójában. Kajdi hozzáteszi: ha egy civil csinálta volna meg azt, amit Kern, vélhetően pár beszólással elcsendesül az ügy.

Kapcsolódó
Őrsi Gergely üzent Kern Andrásnak: A gyalogosoknak nem feladatuk a tahóparkoló autók kerülgetése
A polgármester egyrészt bírálta az ismert színészt, másfelől a segítségét kérte.