Lefolyótisztítóval mérgezte meg férjét egy kaliforniai bőrgyógyász, de a férj rejtett kamerája lebuktatta

A szintén orvosként praktizáló férfi azután helyezett el kamerát a konyhában, hogy úgy érezte, citrom helyett tisztítószer került a limonádéjába. A doktornővel szemben mérgezés és családon belüli erőszak miatt emelnek vádat.

Vádat emelnek egy kaliforniai bőrgyógyász ellen, mert a gyanú szerint folyékony lefolyótisztítóval mérgezte meg a férjét – számolt be az NBC News az Orange megyei kerületi ügyészség tájékoztatására hivatkozva.

A 46 éves, kaliforniai Irvine városában élő Yue Emily Yu ellen három rendbeli mérgezés és  családon belüli erőszak miatt emeltek vádat azután, hogy a válóperük során férje, Jack Chen a konyhájukban elrejtett kamerák felvételeire hivatkozva megvádolta a mérgezéssel.

Az asszony ügyvédje, Scott Simmons azt nyilatkozta a vádemelés után, hogy ügyfele ártatlannak fogja magát vallani az ügyben, szerinte ugyanis a férje tervelte ki az egészet azért, hogy felhasználhassa ellene az ügyet a válóperükben.

A férj a bírósági iratokban szerint azt állítja, hogy a felesége több alkalommal is folyékony lefolyótisztítót öntött az italába azért, hogy így mérgezze halálra.

Vegyszeres ízt kezdtem érezni a limonádémban. Végül olyan tünetek jelentkeztek, amik miatt orvoshoz kellett mennem. Az orvos vizsgálatot végzett, és két gyomorfekélyt, gyomorhurutot és nyelőcsőgyulladást diagnosztizált nálam

– nyilatkozta a férfi az egyik bírósági dokumentumban, amelyet a válásuk kapcsán, két gyermekük felügyeleti jogáért folyamodva nyújtott be. A dokumentumban emellett azt is kérte, hogy adjanak ki távoltartási végzést, amivel megakadályozzák, hogy a felesége a közelébe mehessen.

Chen 2022 áprilisában kezdte furcsának érezni az otthon elfogyasztott limonádék ízét, és egy idő után gyanút fogott. Ekkor rejtett kamerákat helyezett el a házuk konyhájában, hogy kiderüljön az igazság. A kamerák pedig 2022 júliusában három alkalommal is rögzítették, ahogy Yu kiveszi a mosogató alól egy flakon lefolyótisztítót vesz elő, és beleönti egy kancsó limonádéba.

A férfi mintákat is gyűjtött az italból, és átadta azokat a városi rendőrségnek. A minták ezután a Szövetségi Nyomozó Irodához is elküldték, és az FBI szakemberei is megerősítették, hogy folyékony lefolyótisztító volt bennük.

Yu ügyvédje ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a vádiratot övező események egy problémás házasság és egy nagy tétekkel járó válóper kontextusában zajlanak a két orvos között.

„Hamisan állítja, hogy ügyfelem megpróbálta megmérgezni őt. Ahelyett, hogy a 911-et hívta volna, egy válóperes ügyvédet hívott” – nyilatkozta a védőügyvéd, aki úgy látja, az is az ő álláspontjukat bizonyítja, hogy Chen nem ment be egyetlen kórház sürgősségi osztályára sem a tüneteivel, ráadásul orvosi bizonyítékok sincsenek arra, hogy valóban lefolyótisztítót ivott volna.

Az ügyvéd szerint a család házában hatalmas problémát jelentett a hangyainvázió, az ízeltlábúakat pedig rendszeresen lefolyótisztítóval kevert limonádéval csalták elő, és mérgezték meg.

A férfi válóperes ügyvédje, Steven Hittelman csütörtökön azt mondta a CNN-nek, hogy ügyfele mostanra „fizikailag felépült a méreg okozta sérülésekből”, majd azt is hozzátette, hogy személy szerint nagyon elégedett az esküdtszék vádiratával, annak pedig különösen örül, hogy a dokumentum tartalmazza a családon belüli erőszak vádját is.

David Dworakowski, Yu válóperes ügyvédje ellenben azt nyilatkozta, hogy ügyfele „ártatlan ezekben a felháborító vádakban, és alig várja, hogy bemutathassák ügyét a tárgyaláson”.

Bár a válás még nem zárult le, Yu most már felügyelet nélkül láthatja gyermekeit. Hittelman szerint a gyámsági megállapodások még folyamatban vannak.

Az asszony egyébként köteles lesz önfeljelentést tenni a kaliforniai orvosi kamaránál, ők döntenek róla, hogy folytathatja-e majd a praxisát. Ha pedig a bíróság minden vádpontban bűnösnek találja, akkor akár nyolc év és nyolc hónapos büntetést is kaphat. Yue Emily Yu ellen hivatalosan április 18-án emelnek vádat.