Jegy kellett volna a babájuknak, ezért inkább a reptéren hagyta volna a gyerekét egy belga pár

Tel Avivból Brüsszelbe akart utazni a család, de amikor kiderült, hogy a csecsemőnek is jegyet kellene venniük, akkor a szülők otthagyták a check-in pultnál, majd fel akartak szállni a gépre.

Egy házaspár a tel-avivi Ben-Gurion nemzetközi repülőtéren check-in pultjánál hagyta gyerekét, miután nem voltak hajlandók jegyet venni neki. Majd a gyereket otthagyva megpróbáltak felszállni a Ryanair járatára. A két belga útlevéllel rendelkező szülőt ezután a Jerusalem Post beszámolója szerint őrizetbe is vették a hatóságok az izraeli reptülőtéren.

A család Brüsszelbe akart utazni, azonban a check-in pultnál szembesültek azzal, hogy nem elég a náluk lévő két jegy, és a babakocsiban utazó babájuknak is jegyet kellene venniük – ahogy az a repülőutakon általában lenni szokott. A belga pár ezen annyira kiakadt, hogy otthagyták a gyereket a pultnál, és elindultak nélküle az útlevélellenőrzéshez.

A reptér személyzete azonban gyorsan kiszúrta az egyedül árválkodó babakocsit a benne fekvő csecsemővel, és értesítették a hatóságokat. A rendőrök pedig még a repülőtéren elcsíptek, és őrizetbe is vették a gondatlan szülőket.

A Ryanair pultjának vezetője szerint mindenkit sokkolt a történet, és a tanúk eleinte nem is akartak hinni a szemüknek.

Még soha nem láttunk ilyet. Nem tudtuk elhinni, amit láttunk

– mondta. Az Izraeli Repülőtéri Hatóság szerint az történt, hogy a pár késve érkezett az 1-es terminálra, miután a check-in pult bezárt. Majd át akartak menni, hogy a biztonsági ellenőrzéssel foglalkozzanak, és egyszerűen a területen lévő futószalagon hagyták a babájukat.