A pihentető alvás nemcsak szebbé, de jobb emberré is tesz

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás egyre fontosabb tényezővé válik a modern, tudatos ember életében. Jótékony hatásáról több híresség is beszámolt.

A kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas Cate Blanchett állítja: abban, hogy megőrizte fiatalos megjelenését, nagyon fontos szerepet játszik a megfelelő mennyiségű alvás.

„Nem vagyok modell, és bizton állíthatom, hogy nem is én voltam anno a suli szépe, így hát sosem a külsőm alapján gondolkodtam magamról” – nyilatkozta néhány éve az Allure magazinnak, majd hozzátette, hogy az ember számára az a fontos, hogy önmagához képest a lehető legjobban nézzen ki, és nem az, hogy fiatalabbnak tűnjön a koránál. A szépség egyik alappillérének pedig a megfelelő mennyiségű és minőségű alvást tekinti.

A pihentető alvás azonban nem csupán a külsőnkre van jó hatással. Összeszedtük, milyen életterületeken támogathat bennünket a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás:

1. Fizikai teljesítmény: Egyre több élsportoló vallja, hogy a megfelelő mennyiségű edzés és a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a napi 8-9 órás alvás is hozzájárult a sikeréhez.

2. Kreativitás: Ha eleget alszunk, akkor az agyunknak lesz ideje arra, hogy regenerálódjon, ezért másnap reggel a kreatív energiáink akár meg is háromszorozódhatnak. Ha fáradtan ébredünk, napközben kevésbé tudunk koncentrálni, ezáltal a kreativitásunk is csökken.

3. Egészség: Sajnos a kialvatlansággal és a sok feszültséggel az egészségünket is kockára tesszük. A hosszan tartó alváshiány következtében olyan betegségek alakulhatnak ki, mint a depresszió, a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás. Ám ha odafigyelünk arra, hogy naponta 7-8 órát aludjunk, kevésbé leszünk betegek.

4. Kisebb hajlam a függőségekre: Fáradtan a függőségekre is hajlamosabbak lehetünk, mert ha nem pihenjük ki magunkat, olyankor több koffeint, illetve nikotint, éjjel pedig gyakran altatót kívánhat a szervezetünk. Ellenben, ha eleget alszunk és kipihentek vagyunk, kevésbé kívánjuk a káros dolgokat.

5. Fogyás: Ha a kialvatlanság miatt fáradtak vagyunk, több szénhidráttartalmú ételt eszünk. Könnyebben alakulhatnak ki egyes anyagcsere-betegségek. Megnövekedhet a koleszterinszint, a testtömegindex, megnő a derékbőség, és inzulinrezisztencia is kialakulhat. Kipihenten könnyebben tartjuk az előírt diétát, kevesebb szénhidrátot kívánunk és energikusabbak is vagyunk.

6. Jobb emberré válhatunk: A kialvatlan ember másnap ingerlékenyebb és feszültebb, ezért többször keveredhet konfliktusba, hamarabb ideges lesz bizonyos szituációkban, és kevésbé türelmes, mint az, aki kipihent. Ha eleget alszunk, toleránsabbak, rugalmasabbak és figyelmesebbek vagyunk.

Segít az esti elalvásban a Sedacur forte

Ha nehezen alszunk el esténként, próbáljuk ki a gyógynövények erejét. A valeriána, a komló és a citromfű kombinációját tartalmazó Sedacur forte napközben oldja a feszültséget, este pedig segít az elalvásban és nyugodt éjszakai pihenést biztosít. Ezt a növényi gyógyszert a nap folyamán és este is lehet szedni, ugyanakkor napközben nem okoz kábaságérzést, és nincs negatív hatással sem a koncentrációra, sem az autóvezetéshez szükséges készségekre. Nem lehet hozzászokni, és függőséget sem okoz. Recept nélkül kapható a patikákban.

 

phytotec

 

 

 

 

 

 

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Címkék: phytotec sedacur