Egy japán férfi abból él, hogy nem csinál semmit

Megtalálta álmai állását egy 38 éves japán férfi. Shoji Morimoto gyakorlatilag abból él, hogy nem csinál semmit.

„Bérbe adom magam. Oda megyek, ahová a kliens kívánja és ott nem csinálok semmit” – foglalja össze munkáját a tokiói férfi.

A teljesen átlagos külsejű, mondhatni kissé unalmas Shoji Morimotót alkalmanként tízezer jenért (nagyjából 28 ezer forintért) lehet kibérelni. A férfi az elmúlt évben több mint négyezer megbízást teljesített, a kliensei jelentős része pedig visszatérő vendég – írja a Reuters.

Morimotót a Twitteren lehet kibérelni. Hogy miért fizetnek neki az emberek, az teljesen változó. Volt, aki libikókázni akart egy parkban, de nem volt partnere. Más azt szerette volna, ha valaki integet neki egy vonat ablakából. Egy 27 éves nő pedig azt meséli, vett egy indiai szárit, amit nyilvános helyen is akart viselni, azt azonban nem szerette volna, hogy a barátai esetleg kellemetlenül érezzék magukat az öltözéke miatt, ezért aztán Morimotóval ment el benne teázni.

Morimoto korábban egy kiadóvállalatnál dolgozott, ahol gyakran vágták a fejéhez, hogy nem csinál semmit. Egy idő után elkezdett gondolkodni rajta, mi lenne, ha megpróbálna a semmittevő tehetségéből megélni.

Mivel felesége és gyereke is van, Morimoto számára kizárt, hogy intim viszonyt létesítsen egy klienssel, de barátkozni sem szeret különösebben. Volt kliens, akit azért utasított vissza, mert el akarta vinni egy egzotikus nyaralásra, mást pedig azért, mert azt szerette volna, ha Morimoto segített volna neki odébbtenni egy hűtőt.

Jelenleg napi egy-két megrendelése van, de korábban, a koronavírus-járvány kitörése előtt három-négy klienssel találkozott naponta.